VLT uppger att VIK jagar två spelare från Karlskrona i bland annat omtyckte playmakern Niklas Johansson – men går det sociala verkligen att lösa?

Den enes död - den andres bröd... NJ stannar dock i KHK men Köping hämtar två lovande spelare från Karlskrona. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt VLT tittar VIK på centern Niklas Johansson, 34, och yttern Viktor Liljegren, 26. Bägge från det nyligen relegerade Karlskrona. Johansson verkar vara omtyckt i alla läger. Insatta menar att det är en bra speldosa som uppskattas av många.

Dessutom en bra tekare med runt 52-54 % vunna de senaste åren och ska också vara väldigt bra i power play. Ledarskapet verkar också finnas där då Piteåsonen varit kapten i Karlskrona de senaste åren där det även nosats på 40 poäng.

Med andra ord fyller Niklas Johansson i nästan alla boxar som VIK nog söker i sin toppcenter. Dessutom är troligen den snart 35-årige centern inte jättedyr. Därmed kan VIK nog spara en slant till senare spetsvärvningar som Patrik Zetterberg talat om.

Det finns dock ett stort ”men” (förutom den höga åldern). Detta är ungefär hur en annan toppspelare beskrev situationen (och Viktor Liljegren) för bloggen:

”Niklas Johansson är ju en skicklig playmaker absolut, men tror knappast att han kommer spela i Västerås. 35 år, nyköpt hus och fruga med egen salong i Karlskrona. Jag tror han kommer spela i Ettan i närområdet. Bröt ju sitt kontrakt med Oskarshamn tidigare för att flytta med frugans jobb.”

”Viktor Liljegren är svårbedömd. Storväxt och gör en del mål, men ingen spelare som sticker ut, förutom i ett KHK som nog på papperet i år haft sämsta laget i HA på länge? Han är max i en tredjekedja i VIK. Knappt det.”

Kan VIK fynda från Karlskrona? Skulle Viktor Liljegren (#12) verkligen göra skillnad i VIK? FOTO: RUNE ÅHLÉN

***

Hursomhelst kommer nog VIK börja presentera spelare under slutet av denna vecka…

1 svar

  1. 2020-07-15

    […] VLT uppger att VIK jagar två spelare från Karlskrona i bland annat omtyckte playmakern Niklas Johansson – men går det sociala verkligen att lösa? » VikFanCentral.se — Läs på vikfancentral.se/vlt-uppger-att-vik-jagar-tva-spelare-fran-karlskrona-i-bland-annat-omtyckte-playmak… […]