Vad säger det att Tessier går till tyska andraligan då kanadensaren satte en bra nivå & lider med trevliga fans i Karlskrona

Kelsey Tessier växte verkligen in i centerrollen och försökte leda trupperna från mitten. Tessier var dock lite för ensam att producera regelbundet bland forwards. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Trots en mycket stark andrahälft av säsongen i VIK hamnar Kelsey Tessier i tyska andraligan. Till mittenlaget Bad Nauheim i centrala Tyskland där nog 30-åringen kommer dominera.

Man kan fråga sig varför en så bra spelare hamnar där efter en bitvis riktigt fin säsong? Dels är det nog så att kanadensaren kostar en del, kanske lite kör väl mycket sitt eget race off-ice samt att marknaden i Europa möjligen kommer svämmas över av spelare i dessa tider? Plus att VIK visar att man har ännu högre ambitioner och krav?

Det var annars en imponerande resa Tessier gjorde i VIK. Såg långsam ut under försäsongen. Funkade inte alls som center inledningsvis. Flyttades ut på kant utan att det gick bättre än att nordamerikanen hamnade som 13:e forward.

Men sedan kom kanadensaren igång ordentligt som en playmaker från centerplats och gjorde 40 poäng. Även beröm till VIK-ledningen som fick fart på en spelare som annars kunde slutat som en stor flopp.

Det är ju faktiskt så att tack vare att Tessier avslutade så bra kommer den nye toppcentern som Patrik Zetterberg presenterar mötas med frågan: Är han verkligen bättre än Tessier?

Tessier satte till slut en hög ribba tack vare sin starka säsong. Då VIK nu uppenbarligen tror sig kunna finna en bättre center kommer denna behöva vara riktigt bra.

***

Kan inte låta bli att fundera på om inte Rob Bordson skulle vara en sådan ännu bättre importcenter. Stor succé i Västervik som vass playmaker men även bra defensivt och en ledare.

Enormt bra tekare med 60,8 vunna i Västervik. Storväxt, vilket verkar vara något denna VIK-ledning gillar. Har dock tidigare i karriären haft höga löneanspråk…

***

Andra tider. Kelsey Tessier i Karlskronas dress i det så avgörande SHL-kvalet våren 2015… FOTO: RUNE ÅHLÉN

Karlskrona flyttas ner i Ettan efter långvarigt ekonomiskt strul. Tänk om puckarna studsat lite annorlunda det där SHL-kvalet våren 2015. Då hade VIK nu kanske varit en stabil SHL-klubb och KHK en stark HA-klubb.

Men om VIK fortsätter på inslagen väg med så här stark högsta ledning som kan räkna och hantera det ekonomiska (och överlåta hockeyn åt de sakkunniga) kommer man ändå nå SHL förr eller senare.

Varför det gick åt skogen i Karlskrona finns det olika förståsigpåare som är tvärsäkra på. Vissa menar att det var SHL:s tidigare märkliga arenakrav som tvingade klubben till ett stort ombygge. Andra menar att ledningen där borde samlat mer i ladorna. Sanningen ligger nog någonstans däremellan.

Undertecknad lider hursomhelst med många trevliga KHK-fans som jag lärt känna genom åren genom sociala medier. Vi vet ju hur det känns här i Västerås.

Dock behöver det inte bara vara negativt att börja om i Ettan. Det har VIK och i viss mån exempelvis Björklöven visat.

4 svar

 1. Bozo skriver:

  Hemska tanke vad den förra ledningen skulle ha åstadkommit med ett avecemang till SHL. Sannolikt med ett ekonomiskt läge som var än värre än det som en rekonstruktion räddade.

  • Pelle skriver:

   Är omöjligt att veta hur det hade gått, tycker jag. VIK hade haft det betydligt bättre förspänt än KHK när det gäller arenakraven tex. Även juniorverksamheten uppfyllde SHL-kravet. Där fick KHK starta från noll. De stora TV-intäkterna hade säkert kunnat reglera skulderna ganska snabbt. Sponsorer strömmar till eftersom reklamvärdet ökar i SHL.

   Sen när det gäller lagbygget kunde säkert VIK fått tillbaka en och annan återvändare, vilket är en fördel inte bara för lagets styrka utan även som publikmagneter.

   • VIKarn skriver:

    Håller med, om man inte väljer att se så negativt på allt.
    Om inte kellmans puck i tredje matchen, i andra förlängningsperioden, hade studsat benskydd, benskydd in i vårt mål. Väljer iaf jag att tro att vi hade vart ett stabilt SHL lag nu, vi hade alla förutsättningar att bli stabila i SHL. Nu däremot, efter vändan i ettan med ett junislag som dränerats på allt av värde är vi mycket längre ifrån. Tar tid att bygga upp nått liknande igen.

   • Bozo skriver:

    Jag vill mest provocera men blir lite trött på blåögdheten där man ena stunden påstår att förra ledningen är en stor skam och total inkompetena för att i andra sammanhang tro att de skulle bli så kompetenta och framgångsrika om pucken gick rätt i några minuter. Rösterna har varit tydliga att något var ruttet VIK och ett avacancenang hade bara sminkat grisen.