Jimmie Jansson om sin utveckling: ”Mitt spel blir inte annorlunda i HA och jag vill fortsätta förbättra mina avvägningar” & scout om James Wright i Linköping

Jimmie Jansson har energi till allt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Jimmie Jansson var lagets överlag bäste back ifjol och självklart en av de absolut bästa backarna i hela Ettan. 24-åringen, som har en ganska unik kombination av storlek, offensiv begåvning, tacklingsvilja och massor av glödande energi, står inför sitt definitiva genombrott nu.

– Jag vill fortsätta ta kliv, både defensivt och offensivt, säger backen till bloggen som hade hela +34 föregående säsong. Jag vill fortsätta ha en stor roll både på och utanför isen.

– Jag tycker att jag blev bättre under förra säsongen redan, men vill bli ännu bättre med mina avvägningar och det gäller över hela banan.

Jimmie satsar alltid allt i varje situation. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Hur annorlunda blir ditt spel i Allsvenskan jämfört med Ettan?

– Mitt spel blir inte annorlunda alls egentligen. Jag vill fortsätta bygga på förra säsongen då jag kände att jag tog kliv, säger Jimmie som redan har 6+13 på 79 allsvenska matcher för Timrå och VIK, plus faktiskt två matcher för HV71 i SHL.

Var fjolårssäsongen din bästa säsong?

– Ja i alla fall på seniornivå. Säsongen gav mig ett självförtroende som jag känner att jag kan bygga vidare på och ta med mig in i nästa säsong.

Hur var måndagens uppstart efter semestern?

– Idag handlade det bara om att komma in i grejerna. Lite passningar och lite lätt match.

– För egen del kändes det som det brukar göra i början, man är inte lika rörlig som när man är igång. Men roligt var det i alla fall. Vi ska ha fystester i veckan, så inga svar ännu på det.

***

Linköping har inte bara värvat ex-VIK:aren Broc Little, utan även forwarden James Wright:

– Inte begåvad nog att spela i NHL, men okej här i Europa, säger en NHL-meriterad scout till bloggen.

– Bra storlek, okej spel med puck. Kan inte lyfta en kedja offensivt men kan spela med bra spelare. Mer avslutare än passningsspelare.