Thomas Paananen om uppstarten och nyheten om testet av talangen från Ettan: ”Det är viktigt att vi hittar samarbeten med de närliggande Ettanlagen”

Vi njuter i stunden och passar på att använda en härlig jubelbild från tidigare. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det börjar på allvar nu då kommande vecka är en uppstartsvecka för det nya laget.

– Vi börjar nu i veckan med tester och spelidén, isträningar blandat med teori, säger tränare Thomas Paananen till bloggen.

– Viktigt är också att jag och Ivarsson lär känna spelarna och att de lär känna varandra. Vi ska lägga en hel del tid på att få ihop gruppen så snabbt som möjligt.

Hercules Öhlander Horn gjorde det bra tidigare i A-laget. Det vore inte fel med en lovande allroundskicklig rightback som breddar vid behov… FOTO: RUNE ÅHLEN

Hur ser du på att 20-årige backen Hercules Öhlander kommer träna med laget, som ifjol var i storsatsande Hudiksvall och nu värvats till Enköping?

– Riktigt roligt att vi får se Hercules i vår miljö, jag känner honom väldigt bra sedan tidigare och jag vet hans kapacitet. Hercules är en spelskicklig tvåvägsback med ett bra förstapass. Han läser spelet väldigt bra.

– Det är viktigt att vi hittar samarbete med de närliggande div.-1-lagen. Det kommer alla att tjäna på, gör man det bra så ska möjlighet finnas att få visa upp sig i vår miljö.

– Nu när Zäta enbart kan koncentrera sig på rollen som sportchef så kommer vi ha koll på lagen och spelarna i närområdet, menar Thomas.

Jag tyckte det lät som senast på VLT:s presskonferens att ni eventuellt även skulle låna in en forward från närområdet?

– Nej, vi ska inte låna någon forward, vi tog Hercules eftersom Kenny (Källström) fortfarande inte kan gå 100 %. Vi ska även prova och testa våra juniorer nu på försäsongen, både i match och träning.

Det har diskuterats lite bland fansen om vilka ser ni som centrar i lagbygget?

– Skedung, Östman, Cederberg och Frycklund till att börja med. Inget är satt i sten där utan tiden får utvisa hur det blir, viktigt att vi har alternativ under säsongen och det känner vi verkligen att vi har.

– Freddan (Johansson), Skinnars och Jesper Johansson skulle också kunna spela center om det skulle behövas, säger den mycket tillmötesgående coachen avslutningsvis.

***

Lite mer Hercules: Hösten 2016 gjorde den då blott 18-årige backtalangen 12 matcher för VIK:s A-lag i Allsvenskan. I åtta av dessa matcher fick Hercules faktiskt hela 12-15 minuters istid av Christer Olsson.

Så här svarade Thomas på en fråga då på bloggen när han var tränare för Hercules i VIK J20 2016-17:

Kul att se Hercules Öhlander Horn, vilken match han gjorde i A-laget mot Modo (12/12 2016) med runt 15 minuters istid. Hur beskriver du honom? 

– Hercules har jag tränat under hela hans juniortid. Han har alltid haft ett stort spel i sig. Vi har jobbat väldigt mycket med just honom, både med fysiken och att han ska hitta en balans i det han gör, dvs. när han ska passa och när han ska hålla i pucken.

– Det har blivit mycket video och mycket ”byta-bilder-samtal” och just det har han verkligen utvecklat denna säsong. Hercules är en stabil pjäs att coacha, väldigt lugn och när han väl pratar är det väl genomtänkt, sa Thomas då om den unge backen som sedan drabbats en del av skador, men nu är redo för en omstart i VIK/Enköping.