Jimmie Jansson om vinsten i allsvenska målligan, framtiden, nycklarna för VIK och specialträningen: ”Bytte klubbvinkel, coronapausen och det VIK gör just nu är ju uppenbarligen framgångsrikt”

Jimmie Jansson fortsätter göra poäng och gjorde dessutom sin bästa helhetsmatch i Mora på väldigt länge. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Västeråssonen och kvalhjälten från våren 2018, Jimmie Jansson, vann klart målligan för backar i Allsvenskan med 14+14 på 48 matcher. De 14 målen skriver in Jansson i de gulsvarta historieböckerna, vilket vi kan se nedan:

Flest backmål under en säsong i VIK enligt EliteProspects.com. Många fina namn.

– Allt är bra förutom att jag har vattkoppor just nu, säger Jimmie till bloggen och skrattar åt han fått barnsjukdomen som 25-åring.

– Annars är det just nu är en ganska oklar tid, en paus. Lika läge blir det såklart för mig som spelare i rådande situation, säger Jimmie om framtiden.

Hur sugen är du på SHL eller utlandet? 

– Är ju sugen på att spela så bra hockey som möjligt såklart. Om det är utlandet, SHL eller VIK vet jag inte än. Och eftersom tiderna ser ut som dom gör blir det på paus, som sagt.

Har du några intressenter eller konkreta bud just nu?

– Ja, det har kommit upp men, återigen, på grund av Corona och allt så tar det längre tid.

Jimmie utvecklade sitt skott enormt mycket, vilket gav 14 kanoner i nät, sjunde bäst i VIK-historien. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Ryktats tidigare om Finland, vad säger du om det?

– Nej, något närmre väljer jag att inte kommentera det.

Har du något konkret kontraktsbud från VIK?

– För VIK är det som för många andra tufft just nu att ens kunna ge ett förslag. Men det är lika för alla. Så nej, något konkret bud från VIK har jag inte.

– Men jag och Z känner varandra så pass bra nu, så självklart har vi en dialog. Det är ingen stress från min sida.

Hur ser du på din egen säsong och utveckling?

– Det var en bra säsong! Tog stora kliv framförallt i offensiven. Jag utvecklade mitt skott väldigt mycket samtidigt som självförtroendet höjdes och allt flöt på bara.

Jimmie Jansson har dialog med Zäta. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Ja, vad gjorde du med skottet? Ny klubba eller vinkel?

– Till att börja mer tränade jag ännu mer på det. Både på sommaren och efter träningar på is. Bytte klubbvinkel det här året. Mindre böj på bladet för att få ner skotten på ett enklare sätt. Sen har jag kapat av klubborna ännu mer. Kanske egentligen säger emot att skottet ska bli bättre, men det passade mig, berättar Jimmie.

Vad är din dröm som spelare?

– Att vinna. De gångerna man vunnit något och känslan med laget efter en sådan säsong. Det är något jag vill göra om och om igen. Så ja, det är min dröm, att vinna mer.

Hur ser du på VIK säsongen 17/18 jämfört med laget denna säsong?

– Jag tycker vi fick ihop gruppen väldigt bra båda åren. Skillnaden egentligen var ju käftsmällen vi fick denna säsong med alla skador. Där blev vi verkligen prövade men vi kom ur det och var jä-ligt på gång innan det stängdes ner.

Jimmie Jansson har energi till allt. Här efter VIK tagit sig tillbaka till Allsvenskan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Vad tror du är nycklarna för att VIK ska ta steg som klubb?

– Fortsätta som man gör. Det man gör just nu är ju uppenbarligen framgångsrikt. Ända sen vi åkte ut tycker jag hela föreningen gått framåt. Allt från marknad till hur laget vill spela. Där har ju ”Z” (Patrik Zetterberg) gjort ett väldigt bra jobb. Sen vet ju de flesta om hur ”Pannan” (Thomas Paananen) vill jobba med människan med mera. Det blir viktigt att fortsätta med, säger Jimmie med eftertryck.

Något annat du vill hälsa fansen?

– Att jag önskar lika mycket som Er att vi hade fått sjunga fler ”Vi älskar Gulsvart!” efter en seger i slutspelet, säger den så populäre allsångsledaren och spelaren Jimmie Jansson avslutningsvis.