Ordförande Pär Södergren om att restaurangen på Rocklundaområdet går i konkurs: ”Vi har redan kontakt med olika intressenter som har hört av sig och även partners inom restaurangbranschen”

 

– Det är otroligt tråkigt att vi tvingas sätta restaurangen, där vi indirekt är en av delägarna, i konkurs, säger VIK:s ordförande Pär Södergren till bloggen angående att restaurangen i ABB Arena Nord gått i konkurs.

– Som läget ser ut kom vi från ett 2019 där restaurangen gick back med över en halv miljon. Vi fick en bra start på 2020 som sedan från en dag till annan helt raserades på grund av Corona, menar Pär.

– Helt plötsligt försvann i princip alla möjligheter till intäkter mars-augusti (och vi vet ju inte om vår säsong kommer igång i september eller ej) och därmed fanns inga möjligheter att rädda restaurangen utan väldigt stora ekonomiska tillskott.

Vad har ni för mål med restaurangverksamheten?

– Vi har ju som mål att för varje år utveckla eventet, både för supporters och partners, och där är de olika restaurang- och pubutbudet otroligt viktigt för oss och planen var att vi ville höja oss ytterligare en nivå inför kommande säsong.

– Högsta prio för oss nu är att säkerställa att vi ska kunna leverera mat av hög kvalite och god dryck till både partners och supporters från första match för säsongen.

– Vi får i detta läget planera för olika scenarion – antingen så hittar konkursförvaltaren en ny restauratör som vill driva restaurangen själva eller så får vi lösa det själva under våra event. Vi har redan kontakt med fler olika intressenter som har hört av sig men även partners inom restaurangbranschen som vill hjälpa till och lösa situationen.

– Vi har varit restaurangens absolut största kund och oavsett i vilken form en framtida restaurang kommer att drivas så är det väldigt viktigt för klubben är ju att vi och våra besökare får den mat och dryck som efterfrågas, säger Pär.

Vad är senaste nytt gällande Coronaanalysen, är det något som förändrats senaste veckan sedan ditt framträdande på VIK.se i Studio-VIK, förutom restaurangen?

– Nej, inga stora nyheter skulle jag säga spontant, men jag har inte haft så mycket kontakt med kontoret denna vecka, varken med Eriq på marknad eller Zäta på sporten, men både Eriq och Zäta jobbar ju på hårt såklart.

– Jag har haft mycket på jobbet (Pär är ju som alla säkert vet affärsutvecklare/delägare på MARK), samt det har varit många möten i och med situationen i restaurangen, säger Pär avslutningsvis.

***

Rösta gärna här på bloggen vilken spelare du helst vill behålla av de med utgående kontrakt, förutom backstjärnorna Leduc och Jansson såklart. Borde bli en ganska spännande omröstning!

6 svar

 1. Martin skriver:

  Det finns potential, men krävs investering att göra en ordentlig antingen restaurang eller sportbar. 33cl Mariestad på burk under pauserna, är på i Malung på EPA fest?

 2. Bra mat till hyfsade priser och bra service är ett måste skriver:

  Jag tror att den person / företagarfamilj som kan få ordning på restaurangen i ABB är storsponsorn Lars Forslund som redan driver 2 – 3 restauranger tillsammans med sin son i staden samt bostadsbolaget Harry Berglund, LF-invest, HJT-städ och HJT-service tillsammans med sin dotter. Han är en driven företagare som garanterat kan få ordning på ” torpet ” i ABB-arena

 3. Satsa på service och god mat skriver:

  Att som restaurangägare bara sitta och vänta på kunderna funkar inte i dagens mördande konkurens då det finns ett massivt utbud och så covid 19 på det. Tänka nytt som exempelvis utkörning av matlådor / dagens rätt till företag och hem måste vara prio 1, två rätter att välja på till hyfsat pris max 90 kronor det är framtiden. Vet att det finns ett ställe centralt i Västerås som man kan hämta lunchlådor för 50: st. Det är det billigaste stället i stan vad jag vet

 4. Peter skriver:

  Anton känns ju som en del av VIK. Vill se honom kvar.

 5. Ola skriver:

  Håller med Bozo!

 6. Bozo skriver:

  Behöver inte enbart vara negativt med denna förändring. Utbudet har varit lite si och så. Man har fått uppfattningen att de smäller upp restaurangen inför varje match, lite som på en festival men utan festivalkänsla. Sedan svårt att driva en restaurang på Rocklunda, inte många boende i närheten. Kanske man skulle satsa på food trucks vid match. Slakteriet har ju gjort det bra och Coppersmith har ju börja testa det. Låt någon sådan aktör ta hand om det, då blir det intressant.