Silly: Koll på eventuella fynd i Västervik, Tingsryd, Mörrum, Karlskrona, Mora, Timrå, Kristianstad, Vita Hästen, Almtuna & ”VLT:s agent” som tipsade om spelare verkar ha gott rykte

Kan VIK fynda från exempelvis Karlskrona? Skulle Viktor Liljegren #12 verkligen göra skillnad i VIK? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Om vi kryper in i den lilla men härliga sillybubblan kan vi nog komma ganska långt att gissa vad Patrik Zetterberg har i kikaren baserat på uttalanden och tidigare värvningar. VIK har ju inte råd att köpa färdiga stjärnor i sina bästa år. Det handlar istället mycket om att försöka hitta de som står på gränsen till att blomma ut till att bli just stjärnor.

Dessutom har Zäta indikerat att i steg 1 blir det för dyrt att ta in importer, och importer är inte heller något Zäta någonsin verkar varit speciellt förtjust i.

Samtidigt har det visat sig svårt att värva från de ”mindre” klubbarna i HA då det är helt andra krav i VIK. Vi såg ju vilken lång startsträcka Hertzberg och Lunsjö hade (Almtuna), Öhrn kom aldrig igång som i Tingsryd och för August Nilsson tog det väldigt lång tid att leva upp till de goda vitsorden från Karlskrona.

Nedan är några yngre namn (om vi börjar med forwards i denna artikel) som kan vara rimliga värvningar från andra lag i HA när undertecknade scannade igenom EliteProspects.com:

Daniel Ljunggren skulle kanske vara en rimlig ersättare till Tessier. Moracentern gjorde lika många poäng som kanadensaren men var faktiskt ännu bättre i teken med urstarka 56,5 % vunna. Ljunggren är i och för sig en etablerad spelare i sina bästa år, men någon sådan värvning måste VIK ta in också.

Men förutom att ersätta det förväntade tappet av den relativt dyre Tessier blir det till att försöka att värva och sedan utveckla olika ”projekt” (som man säger i Nordamerika) som följer nedan.

Ludvig Elvenes, Oskar Stål Lyrenäs (rightare) och Viktor Liljegren är tre spelare som om de tar ett litet steg till börjar nosa på 35 poäng, men samtidigt, om de backar eller står still, kan hamna på 15 poäng, och då har VIK många egna redan. Men det är några sådana typer VIK måste ta in för att förvalta och utveckla.

Ken Jäger är en ung schweizare som är högerfattad och storväxt. Gick från sju poäng till 19 i Västervik och verkar vara på rätt väg. Vad bloggen hört vill VIK till kommande säsong ha mint två starka skyttar med högerfattning på forwardssidan, där kanske en sån som Jäger kan vara ett utvecklingsbart alternativ, plus troligen Lukas Zetterberg.

Dennis Finn Olsson är son till i VIK tidigare mycket populäre kämpen Jonas, och möjligen kan det var en intressant påläggskalv att börja i en fjärdekedja? Dennis har producerat starkt i J20 SuperElit, okey i Ettan och har redan debuterat i HA.

Speedige centern Anton Johansson är en spelare bloggen gillat länge och skulle vara en klar uppgradering över Mattias Kalin som fjärdecenter. Dock vann Johansson bara 47 % av teken i Hästen.

Oliver Nordberg fick mycket goda vitsord från en pro-scout bloggen talade med tidigare, detta före en okey debutsäsong i Hästen. Nordberg är en offensivt mycket begåvad spelare för PP som kanske kan ta ett kliv till nu.

Erik Walli Walterholm är likt Gustav Berglund draftad i sjunderundan och har redan gjort SHL-debut och är en högerfattad och storväxt ytter som gjort massor med mål i J20 och okey i Timrå senast. En annan ung välväxt rightare är Axel Sundberg som efter 13 mål i Karlskrona inte utvecklades under den kritiserade Mikael Gath i Kristianstad.

Alexander Bjurström kan spela både center och ytter och enligt rykten tittade VIK på honom inför förra säsongen. Men ett ganska blekt utfall i Almtuna 3+3 på 24 matcher har kanske gjort att intresset svalnat?

Till sist är Christoffer Jansson är en före detta VIK-center som skulle ersätta Kalin i en fjärdekedja till att börja med.

Om bloggens ofta så kunniga och insatta läsare har någon info om ovanstående eller andra spelare så kommentera eller kontakta gärna undertecknad!

***

Två intressanta utländska namn som VLT tog fram via agenten Bernd Brückler (som har Leduc som klient) var Guillaume Leclerc (bra prod. i Frankrike, Slovakien & DEL2) och högerfattade backen Cameron Brace (55 poäng i Danmark). Ganska intressant att en agent är så öppen och offensiv i media som Brückler. Men denna agent ska ha ett gott rykte enligt en som har stenkoll på insidan.

Brückler ska vara ”bra att göra med, en ärlig person som har en realistisk syn på löner och värdet av sina klienter”. Har bara varit på sitt jobb i ungefär två år. Ungefär säger så säger en insatt om agenten.

Hoppas bara inte Zäta blir alltför skeptisk och letar för lite efter ”oprövade” importer. Detta då han ju verkar ha bra scoutkontakter runt sig då både Tessier och främst Leduc kanske var lagets två bästa spelare.

Vissa ”förståsigpåare” som kommenterade här på bloggen menade ju att Tessier var slut, men de hade ju lite fel visade det sig till slut. Bloggens scoutrapporter på Leduc och rapporten på Tessier visade sig stämma ganska bra.

***

Rösta gärna här på bloggen vilken spelare du helst vill behålla av de med utgående kontrakt, förutom backstjärnorna Leduc och Jansson såklart. Borde bli en ganska spännande omröstning!

***

Tack till Er som stöttar bloggen att leva vidare! Läs mer under ”En spänn om dagen” om även Du gillar bloggen.

1 svar

  1. Peter skriver:

    Jimmie Jansson har väl visat att det kan bli reella kliv i rätt miljö.
    Jag undrar hur Johan Skinnars kunde utvecklas i Danmark eller är den danska ligan så ofantlig sämre än HA och Ettan?