NHL-meriterad expert om Tessiers tre senaste säsonger i Österrike: ”En bra EBEL-import med snabbt handledsskott och mycket energi”

Det behövs ytterligare något hot från vänsterkanten utöver Kelsey Tessier och Erik de la Rose. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen fick mer info om VIK:s toppcentervärvning Kelsey Tessier, som de senaste tre åren som bekant spelat för Vienna Capitals i Österrikes liga EBEL. Nedan vad en NHL-meriterad källa säger om Tessier, som följt centern på nära håll:

– Sammantaget var Tessier en bra EBEL-import. Goda fötter, helt okey händer och bra skott. Mer av en skytt än passningsspelare, men kan göra båda. Har ett väldigt snabbt och exakt handledsskott.

– Jag har inte hört något dåligt om honom ”off-ice” och han spelade ju i samma lag under tre säsonger.

– Hade segdragna ”överkroppsproblem” säsongen 17/18 som hindrade honom (då det också bara blev 7+7 på 44 matcher). Var tvungen att genomgå en till operation sommaren 2018, men var helt bra nu när senaste säsongen började. Missade inte några matcher efteråt tror jag.

– Var åter bra den här senaste säsongen, hans säsong 17/18 var av förklarliga skäl hans sämsta. Fötterna är som sagt fortfarande bra, spelar med energi. Mycket bra i boxplay också.

VIK skulle nog må bra av att kunna använda högerfattade Tessier till vänster i PP för att kunna lindra tappet något av Lukas Zetterbergs högerslägga från vänster, vad tror du om det?

– Jag kommer mest ihåg honom från att skjuta från den högra cirkeln faktiskt. Spelade inte vänster halvsarg i PP om jag minns rätt, men borde kunna göra det. Spelade mest i Viennas andra PP-enhet.

– Har dock inte spelat så mycket som center, mestadels ytter här.

Varför tror du Vienna inte förlängde kontraktet och vad ligger en sådan som Tessier på för lönenivå i Österrike?

– Jag vet inte varför de inte gav honom ett nytt erbjudande, men någon gång måste du göra förändringar.

– Jag skulle säga att en sån som Tessier tjänade uppemot 70 000 Euro skattefritt i ”take-home-salary” per säsong i Österrike.