Koll på de nya tänkbara kedjorna efter Tessiers inträde: Jämnare och mer svårläst VIK med större puckinnehav tack vare riktiga tekare på plats?

Wikman och Skedung, med flera, lär inleda på en helt annan nivå nu efter deras fina utveckling 19/20. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Lagbygget är klart. Alltså redan den 30:e maj, vilket måste vara ett nytt rekord? Zäta fortsätter på sin inslagna väg med så mycket stabilitet och kända namn som möjligt och maximal tid för lag- och kemiskapande.

Om nu Bergman och Benker blir kvar, trots SHL-intresse, vore det ju riktigt bra och nästan som en jättebonus.

***

Tänkbara kedjor:

 • Marcus Bergman – Kelsey Tessier – Viktor Hertzberg

Hertzberg har en väldigt fin speluppfattning och gör sin omgivning bättre (enligt Tony Mårtensson) och har ju gjort fler assist än mål generellt sett (30+42 för 72 poäng senaste 86 HA-matcherna).

Med andra ord kan Hertzberg då sätta upp både Tessier och Bergman som bägge är mer av skyttar. Men även Bergman och Tessier kan slå fina pass och Hertzberg är även en första klassens avslutare. Således en potentiellt sett mycket svårläst förstakedja, om man nu hittar rätt roller och kemi.

 • Sebastian Benker – Daniel Öhrn – Alexander Lunsjö

Artisten Lunsjö (kanske lite av en ny Sebastian Meijer?) är värd en chans i en riktigt bra offensiv omgivning från start, Tony Mårtensson sa ju till bloggen att det är en lirare som kan göra det lilla extra med stor SHL-potential.

Benker och Öhrn kommer kunna få upp mycket puckar högt i banan där småväxte Lunsjö lär få chansen att få yta. Benker kan börja på en helt annan nivå med starkt självförtroende denna säsong och Öhrn ska vara väldigt mångsidig och en stark tekare som ger stort puckinnehav.

 • William Wikman – Isac Skedung – Fredrik Johansson

En klart uppgraderad tredjekedja då Wikman och Skedung kan börja där de slutade så starkt förra säsongen. Wikman tog stora steg i det offensiva spelet (främst passningsspelet). Första 22 matcherna blev det bara 3+2 och -2, men sista 25 blev det 3+12 för 15 poäng och +10.

Om Skedung kan ta vid där han slutade ger poängsnittet andra halvan att 21-åringen är god för närmare 30 poäng kommande säsong (3+10 sista 26 matcherna). Skedung gjorde några vackra framspelningar i power play från position bakom mål.

Fredrik Johansson bidrar med sin mångsidighet och kan hjälpa Skedung vid teken om inte den unge centern kan ta kliv där från bara 45,7 % vunna 18/19 (Fredda vann hela 54,6 % av teken 18/19!).

Fredda var som vanligt väldigt bra sista halvan och 17 poäng på sista 27 matcherna vittnar om att klassen finns kvar även gällande att producera.

 • Jesper Johansson – Mattias Kalin – Anthon Eriksson

En klart uppgraderad fjärdekedja där Mattias Kalin nog skulle vara en tredjecenter i de flesta andra HA-lag. Kalin sätter rejäl press uppåt och ökar konkurrensen på centersidan.

Kalin har gjort 22+16 på 112 matcher de senaste tre säsongerna. Det motsvarar 10+8 på 52 matcher. Frågan är när VIK tidigare hade en bättre tänkt fjärdecenter, som alltså spelade en hel del power play i Vita Hästen? Dessutom är Kalin också en riktigt stark tekare som kommer öka fjärdekedjans puckinnehav.

Eriksson kan ju börja denna säsong med ett helt annat självförtroende med sitt fantastiska skott, efter att ha inlett förra säsongen på bänken. ”Mr. Skottblock”, aka Jesper Johansson, kan nu koncentrera sig på att vara ytter, vilket lär ge en annan kontinuitet för hans spel och självförtroende.

 • Joker: Gustav Lindberg

Gjorde braksuccé direkt då han hämtades från Linköping J20, imponerade med sitt spelsinne. Men sedan hände något och den unge forwarden kom bort i trafiken.

Verkade ha tappat lite av sin rivighet i Linköping (och kanske är inte LHC kända för så mycket mer än höga löner?) och det är något Paananen måste jobba tillbaka.

Så här sa Paananen i podden: ”Gurra började väldigt bra, lite tyngre på slutet. En spelare vi tror väldigt mycket på till nästa säsong. Kommer på allvar tävla om en offensiv roll. Att lära sig tävla i 50/50-dueller, blir starkare på puck är nycklar för honom. En riktigt bra sommarträning kommer han behöva.”

Lindberg kan ju, om han hittar tillbaka, verkligen sätta press och öka konkurrensen mot de spelare som är tänkta att producera.

7 svar

 1. Ove skriver:

  Haha ser bra ut ?

 2. Höftskott skriver:

  Vi är överens om kedjorna. Så hade jag också börjat säsongen.

 3. Gurkan 73 skriver:

  När måste Bergman och Benker lämna besked?

 4. VIKarn skriver:

  Jävlar, det där ser riktigt bra ut på papperet.
  Sen vet man ju aldrig.
  Men shit va man börjar längta till försäsongen.
  Känner att kommande säsong kan bli nått….,,