Vi kan redan nu leka med tänkbara lovande PP-uppställningar – men trots allt har VIK tappat sju av de tio bästa producenterna som gav bäst PP i HA

Tessier ger sig gärna in i trafiken framför mål och gjorde 59 procent av spelmålen där 18/19. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Laget är klart och vi kan redan nu börja leka med och skissa på PP1 och PP2. VIK vann ju PP-ligan i HA 18/19 klart med 26,7 %.

Det var en procentsats som dock dalade till 18,8 i playoffserien, där bara Karlskrona var sämre. Dessutom var det siffror som putsades rejält i sista omgången med två PP-mål mot just ett avsågat KHK. Innan dess hade VIK bara gjort ett PP-mål på fyra matcher och det var en anledning till att LIF blev för svåra i playoffserien.

Vi måste hursomhelst ha stor respekt för vilka tunga PP-namn VIK tappat, nedan hur dessa forwards producerade i den spelformen:

Tunga PP-tapp på forwardssidan. Siffrorna visar också att Fredrik Johansson fortfarande är en viktigt spelare även här. Källa: hockeyallsvenskan.se

Även på backsidan har laget tappat sina bästa PP-producenter:

Tunga PP-tapp i Liwing och Lindelöf. Källa: hockeyallsvenskan.se

Men vi måste se framåt, ty laget har ju fått in nya skickliga PP-spelare, nedan hur nyförvärven producerade i PP i HA 18/19:

Bloggen har vi inte några PP-siffror 18/19 för Tessier och De la Rose tillgängliga.

Om vi då skissar hur första PP-enheten kan tänkas se ut:

Tessier får kanske byta kant jämfört med i Österrike och får istället hota från vänster tillsammans med Ingman. Hertzberg blir något av en nyckel här som både playmaker och skytt, lite tillsammans med Tessier, som alltså dock ska vara mer av en avslutare.

Benker och Bergman blir lite ”allt-i-allos”och de kan nog skapa massor av yta för övriga och sig själva.

Skedung och Johansson kan förhoppningsvis fortsätta där de avslutade ifjol med deras fina PP-kemi. Öhrn har ett vasst skott och kan hota från backplats, det såg vi i ABB i vintras. Förhoppningsvis kan De la Rose visa varför han gjorde 46 poäng en säsong i Norge, blir viktig som högerskytt här.

Lunsjö spelade en del PP i Almtuna och är väl värd en chans från start. Hård konkurrens dock då Kalin, Jansson och Wikman säkert suktar efter PP-tid. Kalin var en stapelvara i Vita Hästens PP vilket ger Paananen många alternativ.

Vad tror Du som läsare?