Paananen och andra om Tessier som funkar både som center och ytter & Almtunas klubbchef ska se över alla upphävda kontrakt…

Kelsey Tessier i Karlskronas dress i det så avgörande SHL-kvalet då våren 2015... FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Thomas Paananen säger så här till bloggen om nyförvärvet Kelsey Tessier:

– En smart högerfattad center med erfarenhet. En vinnarskalle som vet vad som krävs för att vinna, säger Paananen om centern, som gjort fina 4+10 på bara 13 matcher i Champions Hockey League. (Faktiskt är det bara 13 forwards över tio spelade matcher som haft bättre poängsnitt i CHL.)

– En poängspelare som ska leda vår offensiv. Framförallt en bra och positiv människa. Vi är väldigt glada att en så bra spelare väljer att komma till oss, menar Thomas.

***

”Bra handledare, grym trashtalker, dåliga fötter och klok center”. Så säger en Röglekännare till bloggen om Tessier, där centern spelade i både HA och SHL.

”Tessier var bra i KHK men otroligt ineffektiv. Glad prick i laget. Lade gärna skotten mitt i magen istället för att ta någon extra halvsekund för att sikta in sig. Var dock som en terrier över hela isen. Gjorde aldrig en dålig match”. Orden är från en KHK-kännare.

***

VLT hade en artikel med en journalist från Wien som sa att Tessier enbart var ytter där under tre säsonger, och typ ”väldigt beroende av en bra center vid sin sida”.

Innan vi blir oroliga bör vi påminna oss om att Tessier dock var center då han vann Rögles poängliga 13-14. Kanadensaren var center även i Karlskrona och Björklöven, så uppenbarligen passar Tessier på flera positioner.

***

Annars intressant hur olika uppfattningar det finns om Tessiers skridskoåkning. Allt från ”under medel”, till ”bra” och till ”dålig”. Lite lika gällande skottet…

***

Almtunas nye klubbchef sa på deras hemsida under lördagen att man ser över situationen gällande de spelare som lämnat och som hade befintliga kontrakt över 19/20e.

Ingen rast och ingen ro och Hertzberg och Lunsjö hade ju faktiskt kontrakt med Almtuna över kommande säsong. Men många menar att det vore ytterst märkligt om det gick att ”blåsa liv” i kontrakt som upphört och samtidigt annullera nya påskrivna kontrakt.

Enligt bra källa hade emellertid AIS givit Lunsjö skriftligt ok att byta förening oavsett ifall Pantern i slutändan skulle ryka och AIS stannade i HA. Vore väl konstigt om VIK inte såg till att samma deal fanns med Hertzberg…

6 svar

 1. Bäckman skriver:

  Det är alltid lika kul och intressant att ta del av det ni skriver här på VFC! Hög klass!

  Tack för att ni orkar och vill 🙂

  • VIKarn skriver:

   Härligt Bäckman, kul att du vill kika in här ibland för tt ta del av vår lilla värld:)
   PS; det går att swisha till VFC, så kan du fortsätta roa dig framöver.

 2. Bozo skriver:

  Ledningen i Almtuna är inte konsekvent, för när de gagnar dem så är tidigare kontrakt rivna:

  ”– När vi nu fick tillbaka vår HockeyAllsvenska status i fredags så känns det riktigt bra att vi så snabbt kunde komma överens om ett nytt avtal eftersom det gamla föll i och med vår degradering tidigare. Vi är tacksamma att Tony varit så förstående och att vi fått till ett avtal som är mer ekonomiskt fördelaktigt för Almtuna. Tony har verkligen visat att han vill spela i Almtuna ett år till och det är vi glada för, säger Niklas Sjölund till Almtunas hemsida.”

 3. VIKarn skriver:

  Nä men vadå, fan va trött jag blir på det där snacket om AIS spelarnas kontrakt.
  Almtuna åkte ur på sportsliga grunder.
  Pantern tackar för sig pga dålig ekonomi.
  Almtuna får då frågan om man vill ta Panterns plats i hierakin.
  Almtuna kan ses som nykomlingar i HAS, de får helt enkelt börja om på ny kula.

  • Bozo skriver:

   Precis Almtuna åkte ut säsongen 18/19 och kontrakten upphävdes. Nu är vi en månad inne i säsongen 19/20 och Almtuna som Ettan-lag får frågan om de vill ta ett HA-lags plats, då Pantern slänger in handduken innan någon tävlingsmatch har spelats. Att kontrakten rivs är ju inte främst till för spelarna, det är ju för att laget som åker ut inte ska konka pga att sitta med kontrakt de inte kan betala. Betänk situationen som var förra året och Panterns överklagan inte gått igenom, då hade de slängts ut i slutet av juli eller ännu senare. Helt orimligt om de skulle gå att väcka liv i döda kontrakt.

   Precis som du skriver måste Almtuna räknas som nykomling och därmed också få de fördelar en nykomling får, som exvis lägre krav på eget kapital.