Historisk tillbakablick på alla VIK-coacher sedan 1950-talet – från Brask, Moroney, Mårts, Svensson till Lundmark, Bäckman, Tornberg och Paananen

Curt Lundmark och Pär Mårts 2015. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Thomas Paananen är en framgångsrik VIK-coach. Men det har funnits flera. VIK-oraklet Bosse Wallin var vänlig nog att dela med sig av sin digra statistiklåda gällande alla coacher i VIK. Trevlig tillbakablick och hoppas många minnen väcks till liv! Stort tack till Bosse!

1958-1988 – Från svartvita framgångar till Elitserien i färg

1988-2000 Elitserietiden 

2000-2019 Upp och ner

 

Många minnen från olika epoker i VIK-historien. Nästan alla tränare hade väl sin charm, men några mer än andra. Vissa var mycket mer framgångsrika än andra, av olika orsaker såklart. I nästa del presenterar vi Bosse Wallins lista på de mest vinstrika VIK-coacherna.

Dela gärna dina minnen som väcks till liv av dessa listor!

1 svar

  1. Kelly skriver:

    Fick följa med min far 1965 på första matchen, Rocklundahallen var splitter ny. Att Lill-Lulle var tränare begrep jag givetvis inte då. Minns att Karl-Sören Hedlund var träslöjds-lärare på Viksängsskolan på 60-talet. Han var tidigare medlem i den kända ”Myggkedjan” i Skellefteå AIK, övriga var Acka Andersson och Eilert ”Garvis” Määttä. I ViIK spelade han dock sen back #2.