Silly: Potentiell nyckelforward ska vara klar eller ytterst nära förlängning och flera förlängningar lär snart regna in

Lunsjö var bäst mot Brynäs och insatsen kryddades av ett drömmål. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt gott snack i buskarna ska Alexander Lunsjö vara mer eller mindre klar för en fortsättning i Gulsvart. Forwarden stod för en oerhört stark avslutning på säsongen, vilket troligen kraftigt underlättade kontraktsförhandlingarna ur forwardens perspektiv.

Lunsjö var riktigt bra då han sent sattes in i förstakedjan med Benker och Tessier. Vi kan konstatera att Paananens val att sätta in 23-åringen i förstakedjan blev en formidabel succé. I sista matchen mot Vita Hästen (5-2) i playoff blev det 1+2 och sedan Lunsjö sattes i den kedjan blev forwardens facit hela åtta poäng (4+4) på bara fem matcher.

Dessförinnan hade Lunsjö en ganska anonym säsong där vi dock minns flera fina mål på frilägen där vi fick förhands-kika-in på skåningens offensiva potential. Dessutom var Lunsjö bra i box play med många underbara skottblocks.

Denna blogg hade lite svårt att förstå varför Lunsjö inte fick spela något PP alls under säsongen som gick, men det lär bli annat framöver…

TÄNKBARA KEDJOR ATT BÖRJA 2020-2021 (sedan kan laget förhoppningsvis kryddas rejält under resan):

Lunsjö  – Mr X  – (Benker)
(Zetterberg) – Öhrn – Hertzberg
Wikman – Skedung – (Bergman)
(Eriksson) – F. Johansson – (J. Johansson)

Extra: Kanske Eric Juhlin & Oscar Hagman?

Frågetecken finns för tänkbare toppcentern David Rundqvist efter sin knäskada, men inte alls omöjligt att centern får inleda i en topproll här. Mer troligt är nog att man vill ha in ytterligare en vass högerskytt, som gärna kan gå center, förutom Lukas Zetterberg på forwardssidan. Det bästa vore dock givetvis att behålla Rundqvist och ta in en toppcenter utifrån.

***

Ännu mer snack buskarna gör gällande att fler förlängningar lär börja ”regna in”. Det ser ut som VIK kan få ganska bra kontinuitet och chansen att få bygga vidare på den starka avslutningen.

De stora sillyfrågorna blir hur VIK ska ersätta Tessier, Leduc och kanske Jansson och Younan.

4 svar

 1. Bozo skriver:

  Något som inte kom upp i intervjun med Jansson är hur länge han gick småskadad/sliten. Var besviken på hans spel andra halvan av grundserien, efter uppenbart hårt matchande. Sedan visade det sig att han var i så dåligt skick att han behövde vila i flera matcher. När han kom tillbaka kände man igen honom igen från spelet under hösten. Kanske en lärdom för Paananen oxå, att vila spelare direkt när signalerna syns.

  • Pelle skriver:

   Nu var det så många sjuka och skadade backar under en en lång period så det fanns väl inte så mycket val. Matchen i Karlskoga tex slutfördes med fyra backar.

   • Bozo skriver:

    Javisst. Det som hade varit intressant att höra mer ingående om hans upplevelse. Från sidan var det uppenbart att han var rejält sliten. Läxan måste vara att det är bättre att slänga in Köping-killar (som ansluter vid bussen) i sådana lägen istället för att börja matchen med en normalt tongivande spelare som inte orkar medverka.

    Men hoppas både Z och tränarna lärde sig något. Trots att det var en period i Ettan som vara skadedrabbad så har ju både Z och Paananen uttalat sig att det som de upplevde denna säsong var en helt ny upplevelse.

 2. PatrikH skriver:

  Viktigaste förlängningar som jag ser det är Jimmie Jansson och Sebastian Benker, sedan tror jag Bergman har betydligt mer att visa upp. Även Younan och J Johansson vore fint att få behålla!