Silly: Koll på heta unga forwards (flera i Frölunda, Leksand, HV71 & Djurgården) som öst på i J20 och som ofta testat på SHL eller Allsvenskan – varav minst fyra är klara för HA

William Wikman har varit en viktig spelare ända sedan 2016. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Åtminstone undertecknad har haft dålig koll på många av kommande eventuella stjärnor som dominerat i J20 och gjort tidig debut i antingen SHL eller HA.

De som är födda 2000 är nu färdiga som juniorer och måste leta seniorlag, men även yngre spelare kan ju bli aktuella om SHL-klubben vill att de ska få möta män snarare än pojkar.

Dessa forwards nedan är spelare som många är eller kan bli aktuella för HA, och enligt säker källa är redan minst fyra av dessa 22 klara för HA-lag:

Just Frölundas organisation kan vara extra intressant att hålla koll på för VIK-fans. Detta eftersom Göteborgsklubben hyllade Thomas Paananen då backen Gustav Berglund presenterades nyligen.

Annars kan vi se att det finns några spelare som verkligen öst in poäng i J20 som Zion Nybeck, Karl Henriksson, Arvid Costmar och Felix Carenfelt (som ryktas gå till Almtuna enligt HockeyNews.se).

Albin Eriksson är en välväxt rightare som redan haft en bra SHL-säsong. Men enligt uppgift satsar han främst på att ta en plats i Färjestad, dock har nog VIK tidigare varit där och nosat.

Nedan flera spelare som gjort det mycket bra och mer eller mindre dominerat i J20, och/eller har fått SHL-matcher:

Patrik Zetterberg ska ha en god relation med Västeråssonen Mikael Karlberg i Leksand. Då kommer vi osökt in på den lovande högerfattade sonen Marcus Karlberg som inte känns som en omöjlig VIK-värvning.

Sebastian Meijer är, förutom William Wikman, ytterligare ett gott exempel som VIK först lånade in från SHL och HV71 2003/2004. Sedan gjorde Meijer många vassa säsonger här. FOTO: FREDRIK LYCKEDAHL

Men vi ser också ovan hur svårt de flesta som dominerat poängmässigt i J20 har att producera vidare i SHL, men även tufft i HA. Hursomhelst kommer troligen runt hälften av ovanstående 22 spela i HA kommande säsong.

Inte alls otroligt att det finns någon framtida VIK:are ovan alltså…

1 svar

  1. Mathias skriver:

    Att gå från ca 20 minuters speltid per match i J20 till kanske max 7 min/match i SHL och förväntas producera är lite hårt. Det är ju ändå den verkligen som 98% av alla välproducerande spelare från SuperElit får leva i när dom väl får chansen i A-lagen