Silly: Även unge lovande Carl Ehrnberg ser ut att stanna – kan den chansskapande backens avslut förbättras blir det många poäng

Ett sista jubel tillsammans med Rasmus Asplund då Calle Ehrnberg gjorde sitt första mål i Allsvenskan. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt signaler från bra håll verkar det som högst lovande backen Carl Ehrnberg stannar i VIK. 21-åringen gjorde sin allsvenska debutsäsong och imponerande direkt med sitt frejdiga och offensivglada backspel. Med andra ord en offensiv back precis i Patrik Zetterbergs smak, som det verkar.

Ehrnberg är redan en fin skridskoåkare som även är duktig på att skapa chanser och driva upp med pucken, nästan som en fjärde forward ibland. I början på december åkte Ehrnbern dock på en misstänkt kraftig stukning av fotleden borta mot Västervik. Detta precis då backen på riktigt var på väg att slå igenom och många matcher missades.

Hade Göteborgssonen spelat i ett sämre HA-lag hade nog istiden (var 10:46), poängskörden och rubrikerna varit betydligt större. Men vi som sett den dynamiske backen vet att det är en väldigt lovande spelare, även om siffrorna var blyga (0+3 på 30 matcher).

Kan Ehrnberg förbättra skyttet och avsluten kan det bli väldigt många poäng i Allsvenskan för backen.

TÄNKBARA BACKPAR 2020-2021:

Mr X – Mr Y
Simon Åkerström – August Nilsson
Gustav Berglund – Calle Ehrnberg
Mr XZ – Mr ZY

***

Med de här fyra backarna att bygga på ser backsidan ung och spännande ut inför kommande säsong, särskilt med tanke på hur August Nilsson växte i slutet efter en jobbig säsong.

Simon Åkerströms utveckling ska bli intressant att följa under Paananen, särskilt då Rogers son gav ett väldigt gott första intryck här.

***

Här måste dock Zäta ta in minst en högklassig högerfattad back för att ersätta Leduc. Även Jimmie Jansson och Alexander Younan kan behöva ersättas och ett tufft jobb väntar Zäta här gällande de spetsbitarna.

Men att någon av de nämnda ovan kan ta steg mot att bli riktig spets är inte alls heller otroligt (Åkerström är troligen redan en spetsback). Om nu inte skador stör lika mycket.

***

Tack till Er som stöttar bloggen att leva vidare! Läs mer under “En spänn om dagen” om Du gillar bloggen.

6 svar

 1. kaLLe aNKa skriver:

  Hej, jag antar att det här inte är någon läsning som man är speciellt glad över här inne, med tanke på att det är en sopporterspelare som ska in med pengar från fansen! .)

  https://www.expressen.se/sport/hockey/hockeyallsvenskan/kentta-bjorkloven-ska-varva-in-publikfavorit/

 2. PatrikH skriver:

  Varför kan man inte rösta på Jimmie Jansson?? Han vill jag mest ha kvar i VIK!

 3. VIKarn skriver:

  Jag tycker vi ska försöka locka till oss Fish.

 4. Johan skriver:

  Gissar att vi kan räkna in Kenny. K ..kanske även Hassel…

  • Lol skriver:

   Tror inte det för att Patrik Zetterberg sa i hockeypuls podden att han har inga signaler att förnya kontraktet med dem