Johan Fägerblads 8+1 punkter (med glimten) som ny klubbchef & ordförandeposten vakant

En ny intressant era väntar under Johan Fägerblad (höger). FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det blev Johan Fägerblad som tar över som klubbchef efter Anders Eklund. Den verkar vara en sympatisk man som även vågar säga vad han tycker.

VIK-hjärtat är enligt Fägerblad genuint, och det känns äkta. Den nya direktör´n har några uppgifter att hantera:

* Hur ska man kunna få mer intäkter och större lönebudget att nå SHL genom bättre samarbeten?

* Stoppa fler lag från att springa förbi VIK nu. Karlskrona, Rögle, Örebro, Växjö har gjort det. Stoppas det inte springer typ Löven och Hästen förbi i år, så har det sett ut, tyvärr. Dags för Fägerblad att sätta ner de berömda klackarna i backen och säga stopp nu!

* Värdera sportchefens arbete och resultat. NJ:s VIK har sakta men säkert blivit ett bättre serielag, men NJ:s lag har också alltid inte varit så bra när det gäller, tyvärr.

* Arenafrågan – en fin arena lockar marginalpublik och ny publik som ger mer inkomster.

* Ungdoms/juniorverksamhet – med relativt liten budget behöver VIK två-tre bra egna juniorer/ynglingar varje år ur egna leden.

* Locka fler människor till ABB genom event/upplevelse (det verkar ju inte riktigt räcka att bara vinna, även om det räcker långt)

* Hantera fans i eventuella motgångar, men även medgångar. Krishantering i höstas var god då VIK vände från sista plats. Fägerblad var då stabil och samlad i media.

* Svara snabbt på frågor och att vara tillgänglig och öppen! Anders Eklund var här ett föredöme, hoppas Johan hakar på det.

***

Till sist hoppas vi att mycket positive Fägerblad med sin utökade närvaro nu kan bidra med medstudsar, allmänt flyt och att VIK blir bäst när det gäller.

Kort och gott att Johan Fägerblad kan injicera klubben med lite bonnaröta och ge alla VIK:are lite matjord i fickorna.

Som vi har väntat på det.

***

Vem blir ny ordförande? Det är onekligen en viktig roll med mycket makt.