Frestelsen NJ måste motstå denna gång…

Det räcker inte bara att försöka värva de bästa spelarna, det handlar om att hitta den bästa för den specifika rollen man vill fylla och sätta spelaren i just den rollen sen. Stackars Fornataro (höger) fick ju lira ytter med McGrath. Hur tänkte man där? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Ifjol hade VIK möjlighet att knyta till sig Matt Fornataro, Evan McGrath och Conny Strömberg, alla tre smarta playmakers och ”stjärnor”.

Var och en var skickliga spelare i normala fall, men hur det gick för VIK med denna trio komplett i början vet vi.

***

På något sätt kan man ändå förstå NJ. Tänk när NJ sitter där och vrider och vänder på varje öre och försöker få hit spelare.

Tänk om det då dyker upp ytterligare en playmaker av hög klass som verkligen vill komma till VIK för en modest peng, trots att man då man verkligen letade något annat. Då är det kanske lätt att tänka: ”de är så smarta spelare, de löser ändå det på isen”…

I början på förra säsongen tvingades Fornataro spela ytter med McGrath. Det var säkert inte VIK-ledningens stoltaste matchning.

Den lite märkliga lagsammansättningen plus att Fornataro & McGrath var i usel form bidrog till den tunga starten som tvingade VIK att gå på överfart resten av säsongen.

Kanske var det därför VIK saknade lite skärpa/kräm mot Karlskrona i allmänhet och mot Rögle i synnerhet? Det har jag även hört NJ/Filander fundera på.

***

Vi får hoppas att NJ är mer kall nu och vågar tacka nej till riktigt bra spelare, men som inte passar in i rollerna i laget. Som Gråhns sa, i powerplay behövs bara en playmaker, resten ska ha andra uppgifter.