Jonas Emmerdahl ska snart börja träna & det viktiga mentala spelet som många pratar om

Jonas Emmerdahl (vänster) är på väg tillbaka från hjärnskakning. Om alla backar sedan håller sig friska ser backsidan mycket bra ut.

Centralen utbytte några ord med Jonas Emmerdahl, den mycket sympatiske och skicklige backen som haft en genombrottssäsong med 18 poäng och +12 på 38 matcher. Jonas har dock tyvärr drabbats av en hjärnskakning.

Hur är det med dig, Jonas?

– Tack för omtanken. Jag fick en rejäl smäll i slutet av matchen mot Almtuna. Jag hoppas att vara tillbaka så snart som möjligt.

Vilar du bara nu?

– Jag har vilat, men ska börja träna nu under uppehållet.

Jag pratade med Nicklas Lidström och han gillade ditt spel och spelskicklighet…

– Det var kul att höra!, säger Jonas som när han blir frisk kommer göra VIK:s starka backuppställningen ännu bättre.

***

Hörde Carl Hagelin bli intervjuad i P4 om Rangers viktigaste framgångsfaktor igår:

– Att vara på plats varje dag mentalt och vilja vara där och vinna till varje pris. Då kommer man rätt i närkamperna, man vinner puck och allt annat funkar.

Sedan hörde man Niklas Johansson säga i princip samma sak dagen efter på VIK.se. Eftersom det skiljer så pass lite mellan topplagen får vi hoppas att VIK fortsätter utveckla attityden och att man inte kommer blir för imponerad bara för att lagen man möter heter exempelvis Djurgården eller Södertälje.

Ska man vara ärlig är det bara Leksand som riktigt imponerar spelmässigt och även i viss mån Karlskoga förstås, dock har BIK nu drabbats av tunga skador.

Superhypade Södertälje har en suverän målvakt och förstakedja, men annars ett ganska normalt allsvenskt lag som inte är oslagbara om man håller sig ifrån att bo i utvisningsbåset. Lite samma med Djurgården. Men de har traditionen och övertygelsen om sin egen förträfflighet och det betyder mycket.

Positivt är att flera spelare har gjort karriärsäsonger under Jocke Fagervall som Stefan Warg, Lasse Johansson och Jonas Emmerdahl. Vi får hoppas att Fagervall lyckas pumpa i flera av sina grabbar att “bara spela spelet” (som Fagervall själv sa) även då man möter Djurgården borta.

Även Leif Strömberg var inne på att VIK skulle kunna få ut mer av laguppställningen som innehåller många spelare som gjort eller har potential till 40-50 poäng i serien. Frågan kommer vara om man kan få laget att verkligen vara bäst nu när det gäller.

Kanske betyder Brady Leisenrings slutspelskägg mer än man kan ana? Verkar som Brady med det spel och vad han sa inför SSK-matchen verkligen är här för att vara bäst när det gäller. I så fall är det den första importen som gör det under Niklas Johanssons styre.

Det mentala kommer bli helt avgörande om VIK ska ta sig till kvalserien. Hur mycket vill man och hur mycket tror man på sig själv?

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:88:"a:1:{i:0;a:3:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:261:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";i:0;s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"298522577582833664";s:5:"pDate";s:19:"2013-02-04 21:05:03";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:62:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/12/RL_4104.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Johan Holm - AvatarJohan68HolmJohan Holm

@VIKFanCentral Känns bra att VIK gjorde rätt för sig mot Borlänge i samband med värvningen av Östman jr. Det är kla… https://t.co/rDJzGY6QOf

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Jonisxx Ja. Det är alltid en relevant fråga då man tittar på svårbedömda ECHL.

SvaraRetweetFavorit
Jonny Ishak - AvatarJonisxxJonny Ishak

@VIKFanCentral Att han möter hockeyettan försvar

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto