Kalle Östman & Marcus Bergman om säsongstarten och Pantern borta: ”Roligare än någonsin, de har ruggiga avslut & man har ju spelat i små hallar i 12-13 år…”

Kalle Östman och Oscar Nord med nr. 26. Bättre bild än så fanns i databasen på Nord. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På måndagskvällen väntar en knepig bortamatch mot hårdnackade Pantern, som dessutom lär vara otroligt revanschsugna efter 10-3:an senast i Västerås. VIK reste ner under söndagen, dock utan Mikael Frycklund som skar handen mot Tingsryd.

– Jag tycker vi som lag tar steg för varje vecka som går, säger succémannen Kalle Östman till bloggen.

– Vi blir bättre och bättre och skönt nu senast mot TAIF när vi klarade av att stänga matchen på ett bra sätt i tredje perioden.

– Personligen har det känts bra. Jag tycker jag blir bättre med tiden lika som laget.

– Jag tycker dock vi under perioder i matcher kan bli lite slarviga med spelet med puck vid linjerna.

Hur laddar ni inför Pantern borta som är en liten speciell match med lång resa, liten islada och fåtalig publik?

– Personligen gillar jag att åka iväg med laget. Skönt att komma iväg lite och bo på hotell och umgås med laget. Motivera sig ska aldrig vara ett problem. Alla matcher och poäng är viktiga. Detta gör att varje match blir rolig och lätt att motivera sig till att spela. Oavsett hur mycket folk det är på läktaren eller vilka man möter.

Jag tycker du tagit fina steg som playmaker med massa fina pass på sistone, hur ser du på det?

– Vad kul att du tycker det! Jag har väl egentligen alltid varit en spelare som passar före innan jag skjuter. Sen när jag spelar med ”Z” (Lukas Zetterberg) och Bergman vill jag försöka lägga upp passningar, detta eftersom de har ruggiga avslut så då försöker jag sätta upp dem i lägen.

– Samtidigt vill jag försöka vara ett hot själv också så jag inte blir för lättläst, säger Kalle avslutningsvis, som alltså har 0+5 senaste fem och 2+8 senaste tio matcherna och närmar sig toppen av Allsvenskans assistliga.

***

Bergmans närvaro ger många positiva effekter, men främst mål. FOTO: RUNE ÅHLÉN

– Skön vinst senast, säger viktige målskytten Marcus Bergman till bloggen om 4-2-segern hemma mot Tingsryd. Jag tycker vi har startat bra som nykomling. Några dippar här och där som Oskarshamn borta, men överlag bra.

– Special-teams PP och box har fungerat bra och varit viktigt för oss i matcherna. Extra plus till boxplay som har varit väldigt bra och likaså målvaktsspelet från Ersson.

Hur laddar ni inför Pantern borta som är en liten speciell match med lång resa, liten islada och fåtalig publik?

– Vi sitter på bussen nu (söndag runt 18.30-tiden) så vi kommer fram strax och har god tid på oss att förbereda oss inför matchen imorgon, så inga problem där. Man har ju spelat i små hallar i 12-13 år fram tills man blev A-lagspelare så det är inga problem att motivera sig (skratt). Alltid kul att få spela matcher!

Hur har det känts för egen del? 

– Det har känts bra, känner ett helt annat självförtroende i år än för två år sedan när jag kom in i ligan. Glad att jag får mycket förtroende på isen och tycker det är roligare än någonsin att spela.

Varför är det roligare än någonsin?

– Nog en mix av allt, trivs bra i stan, i laget, bra drag kring matcherna, får förtroende och känner att jag tar steg i rätt riktning, menar den sympatiske göteborgaren.

Det har ju redan blivit en del fina mål för dig?

– Jo, all skotträning från sommarn har väl givit lite resultat. Alltid kul att göra mål!

Är HA annorlunda på något sätt än nu senaste säsongen här 16-17?

– Nja, lite andra lag än senast. Leksand och Karlskrona har bytt plats med Timrå och Mora. Annars tycker jag det är lika, säger Marcus till sist.