Kan ”Äpplet” göra en Simon Karlsson även på forwardssidan? #byggaVIK

Fish är lite för ensam som skarp skytt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Även om Simon Karlsson inte var kanon mot AIK såg vi kvaliteten hemma mot Tingsryd. Att Andreas Appelgren kunde erbjuda mervärden som gjorde att han valde VIK, trots att det fanns mer pengar på andra håll, är såklart ett stort plus för VIK-ledningen.

Men ska VIK lyfta i tabellen lär man nog kunna lyckas med det tricket igen så att man kan få hit någon forward som kan skjuta. Senast mot AIK skapades det ju många lägen i andra perioden men skyttet var under all kritik.

VIK ligger på 13:e plats i skotteffektivitet. Endast lördagens motståndare Vita Hästen har sämre effektivitet/skytte. En bottenfinal som riskerar att sluta 0-0 således.

Den som skjuter mest i hela VIK är Mikael Frycklund. Det är såklart positivt att centern tar sig till lägen, men synd att det bara blivit tre mål på 86 skottförsök. Tänk tanken om Frycklund kunde höja kvaliteten bara lite på avsluten. Då skulle det kanske bli en ketchupeffekt och frustrationen som visar sig i utvisningar skulle nog lägga sig.

Men att hoppas att spelare ska utveckla sitt målskytte kan vara att hoppas för mycket. VIK-ledningen har säkert stenkoll på marknaden och är reda att nosa upp och uppvakta någon missnöjd målskytt i ett annat lag på samma sätt som man gjorde med Karlsson.

Det händer ju saker hela tiden på marknaden. Till exempel har importerna i Ljubljana i österrikiska ligan tröttnat på att inte få betalt. Karlskrona vill enligt MrMadhawk.se släppa John Henrion. Tidigare sjukskrivne Jordan Smotherman (om man får drömma) tittar ju på Europa igen från ECHL.

VIK skulle kanske vara en hyfsad omstart/språngbräda i några månader för ett skapligt namn? Men då måste ju såklart #byggaVIK ta ny fart.

***

Det är dock inte lätt att värva. Mycket ska stämma. Hörde om en provspelare i Österrike, som varit i Sverige, vars fru inte gillade lägenheten som erbjöds och det blev inget. ”Hans fru är numera känd på marknaden”…