Inför viktiga bottenfinalen mot Vita Hästen: ”Fel att Jensen lämnar, borde varit sportchefen”

Marcus Bergman gjorde en av säsongens absolut bästa insatser då det gällde som mest. FOTO: RUNE ÅHLEN

 

Under lördagseftermiddagen är det en hyperviktig bottenfight mot Vita Hästen. Det är även ett trevligt familjeevent med Teddy Bear Toss i ABB Arena.

Bloggen fick en lägesrapport från Mattias Essén, som tidigare drev Hästenbloggen PowerBreak:

Hur är läget i Hästen?

– Pontus Sjögren skadade sig senast i förlängningen mot Timrå och missar matchen. Gustaf Franzén har kallats tillbaka till Örebro då de har skadeproblem. Erik Olsson är tillbaka i laget igen efter sin avstängning.

Hur ser du på säsongen så här långt?

– Säsongen har varit sådär. Laget kämpar och sliter men det är väldigt mycket upp och ner och många enkla misstag i matcherna som blivit lite av matchavgörande moment.

– Sjögren har varit riktigt bra i kassen men är nu tyvärr alltså skadad. Backen Alexander Younan har varit Hästens klart bästa back. Framåt är Rikard Palmberg stekhet även om han blev mållös senast.

– Vad gäller importerna så tycker jag att Jordan Rowley har tagit stora kliv framåt och tar för sig mer på isen. Han tillsammans med tidigare nämnda Younan är Hästens bästa backpar. Kruise Reddick kämpar och sliter men det känns som att han inte får ut så mycket mer på isen.

VD Fredrik Jensen har plötsligt lämnat laget, hur ser du på det?

– Jensen har gjort ett hästjobb och räddat Hästen ur den enormt svåra ekonomiska knipan man var i. Visst har han haft en del omtalade uttalanden i media, men känner han nu att det är dags att kliva åt sidan så är det bara tacka för den här tiden och hoppas på att Hästen är väldigt noggranna i sin rekrytering nu.

– Jensen har lagt en väldigt bra grund och nu gäller det att någon tar det till nästa steg.
Egentligen känns det att det är fel person som lämnar, enligt mitt tycke skulle det varit sportchefen istället med alla missbedömningar som gjorts därifrån, säger Mattias avslutningsvis.

***

I VIK är en nyckelfråga hur Olsson & Zabel ska få igång bjässarna Lihagen, Bergman & Frycklund på allvar igen. De stod för fina poäng senast och här måste det gå få ut mer regelbundet av storleken, skillsen och farten hos dessa tre bumlingar. En nyckel tror jag är att de spelar mer enkelt och använder sin storlek mer.