Kan DeSimone var den sista pusselbiten och hoppas man inte rusar Romano tillbaka

Enligt Johan Thalbergs VLT-blogg är VIK intresserade av snabbe vänsterfattade centern Philip DeSimone.

För er som följde Centralens centerlistor i somras är detta inget nytt namn, samma var det med Luca Caputi och Kevin Doell. Det lönar sig att läsa här…

DeSimone valde en tryout med Jokerit istället för VIK och AIK för några veckor sedan. Nu valde Jokerit att inte förlänga tryouten efter 1+2 efter åtta matcher. Men uppenbarligen var Jokerit inte helt missnöjda då man förlängde den första tryouten.

Poängsnittet i AHL är 0,43. Vilket är något bättre än Romano/McArdle men något sämre än till exempelvis Fornataro/McGrath. DeSimone ska vara en snabb playmaker. Låter precis som vad Williams kan behöva.

***

Tony Romano är glädjande nog på bättringsvägen och ska till och med spela på onsdag (!). Men är det så smart långsiktigt att kasta in Tony direkt? Det har ju bara gått knappt en vecka sedan smällen då det är match igen.

Enligt en professor i neurokirurgi ska man vänta minst två veckor efter en hjärnskakning, även om man känner sig bra. Tänk om Tony får en ny liten smäll mot huvudet? Det kloka vore att ge Tony extra tid.

***

I J20 har 19-årige (född 1994) Mathias Bromé formligen öst in poäng. Ytterforwarden leder därmed hela poängligan i J20 Norra med 23 poäng (9+14) på bara elva matcher.

Albin Ljunggren (1994) har också varit mycket produktiv med 16 poäng liksom Daniel Hörnqvist (ex Modo och född 1995) med sina 15 poäng. På backplats ligger Mathias Linnarud på en delad andraplats i backarnas poängliga med elva poäng på lika många matcher.

Det finns alltså hopp om framtiden! Som alltid i plantskolan VIK.