Franssons 36 räddningar och en tät defensiv bärgade åter tre poäng i Mora

4 svar

 1. Viktor skriver:

  Alla vi tyckare är glada men överraskade över VIKs tabelläge. Likaså överens om VIKs usla målproduktion och att offensiven inte fungerar.
  Håller med Christoffer om att så länge inte VIK får fart på offensiven så får Bolthauser vänta på speltid. Att gambla med att låta Fransson vila vore som att skjuta i sank den enda spelform, defensiven, som fungerar.
  Hur säker är då VIK-defensiven? Väldigt bräcklig egentligen, det räcker ju med att en man ett tu tre går bort sig som Kinis gjorde mot Mora.
  Den stora knäckfrågan för Jocke å Hellas borde i första hand vara att få till säkra uppspel. Jag misstänker att Peters teori kan vara klockren – teorin om att VIKs grymma defensiv gör att man bara rensar och glömmer offensiven och uppspelen. Att match efter match enbart slita i egen zon kommer inte att hålla. Varken publikmässigt eller i en eventuell kvalserie, håller med Norén.
  Så vad göra åt problematiken med offensiven? Ja varför inte våga satsa mer på de egna VIK-produkterna? De borde ges chansen likväl som ojämna transatlanter. Varför inte satsa på J20;s Bromé som Micke föreslår – vågar VIK staben satsa på ungdomarna? Ungdomar som kanske inte tar upp VIK detta år men definitivt gör det framöver om man får förtroende och speltid.

 2. Micke skriver:

  Är det någon som sett Junioren Brome live?? Hans poängsnitt i superelit är inget man skojar bort.

 3. Mikael Norén skriver:

  Peter, din teori är klok och det kan vara så. Hoppas inte det är så. Då är vi dömda till en ytterst målsnål säsong framåt. I en eventuell kvalserie måste man kunna ha mer eget spel. De lagen har bättre skyttar och då kan man inte släppa +35 skott för många matcher…

 4. Peter skriver:

  Kan det vara så att Västerås grymma defensiv med överbelastningar i egen zon tar så mycket på krafterna att offensiven blir lidande? När pucken väl erövras orkar kanske inte backarna vara kreativa? Bara en tanke.