Ett dilemma i målvaktsfrågan och ska Färjestadslånet få spela snart?

Undrar vad Färjestad och Luca Boltshauser tycker om att Jonas Fransson stått alla 601 minuter och två sekunder VIK spelat hittills? Det var lite märkligt från början att låna ut en ung målvakt till ett lag med en så given förstemålvakt som VIK. Hade jag varit i FBK:s kavaj hade lag lånat ut Boltshauser som förstemålvakt i ettan.

En större fråga för VIK är nog emellertid hur många matcher Fransson kan stå innan han blir sliten. Både på kort och lång sikt.

Lasse Johansson som stod nästan allt ifjol berättade att han i kvalserien var så slut att han tvingades skrika igång sig i vissa matcher.

Det är frågan om VIK-ledningen vill riskera att hamna i samma sits med Fransson. Ganska begränsade backupen Gustaf Lindvall fick ifjol bara 267 minuter (ca 4,5 match) vilket motsvarar att få stå knappt var 12:e match.

Något som alltså ledde till en sliten Lasse i kvalserien.

Om man vill undvika den tuffa belastningen på Fransson är det dags att börja spela in Boltshauser nu. Frågan är dock hur bra Boltshauser är. Lindvall släppte ju nästan minst en hög ”softie” varje match. Med VIK:s hittills magra målfacit framåt har man i dagsläget inte råd med några gåvor till motståndarna.

På försäsongen såg Boltshauser ganska bra ut men släppte några returer och något billigt mål. Men vem gör inte det på försäsong? Vi får hoppas att schweizaren är bra nog att stå åtminstone tio matcher så vi får en fräsch Fransson mot slutet av säsongen.

1 svar

  1. Christoffer Franze'n skriver:

    Så länge Fransson är frisk och skadefri, finns det nog bara ett alternativ för VIK. Offensiven går åt rätt håll, men finns fortfarande mycket kvar att hämta. Jag röstar för att låta Fransson fortsätta i kassen åtminstone några matcher till och hoppas på att offensiven blir ytterligare bättre och sedan geBolthauser speltid när spelet funkar bättre.