Kan VIK:s nya väloljade lagmaskin knäcka Oskarshamns supersloven Kroselj denna gång?

På måndagskvällen har den nya väloljade lagmaskinen VIK chans till den femte raka segern. Ett formsvagt Oskarshamn som förlorat fyra raka med en målskillnad på 7-18 väntar ett stekhett Västerås.

Men Oskarshamn har en viss Kroselj i kassen som kommer kräva lite extra bra avslut av Williams & Co. VIK har dessutom av hävd alltid varit något av en räddningsplanka för lag i nöd, hoppas man kan bevisa motsatsen ikväll och vara obarmhärtiga och inte ”underskatta” IKO.

Fortsätter VIK på samma sätt som i de fyra segrarna med 16-4 i målskillnad måste Oskarshamn göra något extra offensivt, då det nya VIK inte bjuder på något längre. Dock har VIK kvar att bevisa att man kan lira även om man släpper första målet, nu har man gjort första i dessa fyra raka vilket givit lite extra flyt.

(Det har varit ett löst rykte att Fransson (som fått vila fyra raka) och en transatlant vill lämna VIK, dock har jag från bra håll hört att det inte alls stämmer.)

***

Centralen fick en lägesrapport från flitige IKO-twittraren @snackarhockey:

– Victor Berglind och Linus Morin ska vara skadade, Luca Caputi är avstängd.

Hur går det för ex-VIK:arna?

– McGrath och Caputi gör det ok, det finns en växel till att hämta där när hela laget får medgång.

– Squires är fortsatt den som känns absolut hetast. Även Morten Poulsen har varit riktigt bra på slutet. Av backarna gör Kristensen väldigt mycket bra, både defensivt och offensivt.

Vad ligger bakom den tunga trenden?

– Många tunga förluster på tungt sätt har satt sig i spelarnas huvuden. Kan se riktigt bra ut i två perioder för att sen haverera i tredje.

Kroselj mer eller mindre rånade VIK i Oskarshamn då IKO vann 4-1 senast, hur han sett ut?

– Kroselj är genomgående riktigt bra, har väl haft någon lite sämre match, men har då heller inte fått mycket till hjälp.