Troligen dyrköpt kämpaseger mot offensivstarkt och kämpande Oskarshamn

Johner levererade åter ett snyggt mål och leder nu skytteligan tillsammans med Williams på 15 mål vardera. Vilket styrka att ha två sådana storskyttar. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Denna afton fick VIK inte första målet och man mötte ett offensivt skickligt och desperat ”bottenlag”. Trots detta lyckades VIK vinna en ganska frejdig historia med 3-2. Men det kan varit en dyrköpt seger då Williams (ben) och Andersson (huvud) utgick.

Stefan Gråhns var dock tillbaka och lirade 8:59, mest lirade Jacobsson (21.48) och Angell (21.32).

Gråhns var tillbaka och gjorde det okey direkt. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK började matchen bra och pepprade skott mot skicklige Kroselj i IKO-kassen. Men efter att Frycklund tog en lite misstänkt slarvig slashing kom IKO bättre in i grejerna. Lille tekniske vinddraget Squires visade snabba handleder i röran och 0-1 i PP.

Sedan pangade Williams in viktiga 1-1 efter en fin pass av allt bättre Conny. Det var Williams 40:e mål i hans blott 73:e allsvenska match, och det skulle komma mera.

VIK började även andra perioden ganska bra och Johner satte 2-1 efter patenterat förarbete av Davidsson och Conny. Davidsson är verkligen en otrolig spelbegåvning i power play, man förstår att Conny hyllat Västeråssonen.

Sedan trampade dock desperata IKO igång ordentligt och sköljde över VIK resten av perioden. Gästerna fick också rättvist 2-2 efter ett pangskott av Fredrik Stryrman i power play efter 30.33.

På en kontring där bland andra Evan McGrath gick bort sig visade Frycklund fin playmakerkänsla då han lade fram en perfekt pass till Williams i en 2-mot-1 och 3-2 var ett faktum.

En underbar bild. På något sätt visar detta att Jeremy vill uppmuntra sina unga adepter i VIK (och troligen tacka för den fina assisten vid 3-2 från Micke Frycklund). FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

I slutet tvingades Bjurö till några räddningar ur den högre skolan, främst genom fina sidledsförflyttningar, där det utsökta spelsinnet märktes.

I sista perioden var det disciplinerade och tighta Västerås lite mer tillbaka och lyckades hålla ett allt tröttare men vildsint kämpandes IKO stången. I slutet tacklade McGrath till Erik Andersson i ryggen, lite onödigt och kanske respektlöst, detta ska det tittas på enligt MrMadhawk.se.

Evan var tillbaka på ”brottsplatsen”, fick en assist, gnällde lite vid tek, fick en tvåa, vann bara 6 av 15 tek och gav Erik Andersson en hjärnskakning, som ska granskas. Händelserikt. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Sammanfattning

VIK-maskinen gick inte på alla cylindrar i afton efter att ha spunnit som en katt de senaste fyra. Det var lite sjabbel i egen zon och några slarviga utvisningar som gav offensivskickliga IKO luft.

Men ett vasst power play och en skärpt Bjurö låg åter bakom segern. Oroväckande var att Williams utgick efter rejäl smärta och kunde inte stödja på högerbenet, av någon anledning fick VIK:s något tunne stjärna för sig att toksatsa mot IKO:s store ”bad boy” (?) Oscar Engsund. Williams måste nog behärska sig lite mer.

Conny låg bakom två av målen och har nu gjort 1+4 de senaste fyra matcherna. 39-åringen håller onekligen på att värva upp inför den episka finalen på denna säsong.

Conny kräver allt hårdare tag från motståndarna efter fem poäng på senaste fyra matcherna… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Om nu Williams är skadad får vi hoppas att VIK-ledningen har en plan B att snabbt få in en ersättare. Att skador kommer är lika säkert som att det blir julafton, här måste finnas en plan. Tyvärr brukar skador komma i vågor, nu två rejäla smällar samma kväll.

Per Helmersson fortsätter glänsa och det är glädjande att se. Urbas och Freddan har väldig fart i 5-mot-5 och Johner och Williams skjuter bra i power play.

Urbas sliter varje byta åt båda håll. Ser ni pucken? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Känslan är dock att VIK kanske går in i en period nu där man är lite slitna och får då försöka kämpa igenom det. Oskarshamn var dock bitvis riktigt bra offensivt och jag tror laget kommer nosa på en topp-8 när det väl satt sig.

Västerås tre stjärnor:

1. Per Helmersson – Stark utan puck som vanligt, nu även bra med pucken!

2. Jeremy Williams – Ett klassmål i krysset från distans som få kan göra, plus ett till inlirkat bakom suveräne Kroselj.

3. Fredrik Johansson – Vilken speed, vilken arbetskapacitet och fin kontroll på pucken. Vann dessutom 11 av 20 tekningar, kanske äntligen på väg att lyfta i teken också? 21 minuters istid är så mycket för en forward.

2 svar

 1. Robban skriver:

  Mikael, jag har en fråga:
  Varför har VIK konståkningsuppvisning i pauserna?
  .
  Alla som har spelat hockey vet hur förstörd isen blir, skåror och jack som gör att pucken studsar och ökad risk för att spelarna fastnar i någon djup skåra.
  Igår räknade jag till 11 (elva) konståkare i pausen mellan andra och tredje.
  Dålig is gynnar knappast det laget som försöker SPELA!
  Jag tycker uppriktigt synd om spelarna!

 2. Viktor skriver:

  Bra skrivet om en frejdig match med hög högsta nivå men tyvärr med för många som visade upp låg lägsta nivå. Hade VIK;s lagmaskin tagit ut segern i förskott? Inledningsvis körde VIK över IKO och borde ha stängt matchen redan i första, men så blev det inte.
  —-
  Tänkvärt att gårdagens boxplay inte fungerade och inte heller fyra mot fyra, IKO snurrade då runt i vår zon och hade lekstuga.