Meriterad scout om Malmös toppvärvning Lehoux: ”Mycket begåvad playmaker som verkligen kan bidra om han känner för det”

Malmö ser fortsatt ut som favoriter i serien, särskilt nu när Sylvegård värvat tungt i meriterade forwarden Yanick Lehoux. Centralen fick ett scoututlåtande från en NHL/Europascout angående Lehoux, som tidigare bland annat spelat i Södertälje i SHL.

– En klubb från Mellaneuropa frågade precis mig om Lehoux för bara två dagar sedan. Mycket begåvad spelare som playmaker på centerplats, kan även spela på blålinjen i PP. En bra skridskoåkare också. Har rykte som defensivt svag, men det är överdrivet tycker jag.

– Jag minns hans sista match i Tyskland (Mannheim mot Berlin), han gjorde han tre poäng och laget ledde med tre mål. Coachen bänkade honom och laget förlorade till slut, knappast hans fel. Utanför isen finns det några frågor, typ kanske lite av en primadonna vad jag hört.

– Förra säsongen i Mannheim kom det in en ”hardass”-tränare och flyttade Lehoux från center till kanten, sedan bänkade han honom och till sist petades han helt. Har inte spelat sedan dess. Hade/har ett mycket bra avtal (130 000 Euro netto/år).

– Vissa lag var lite frågande kring hans rykte. Han är lite lynnig, men kan verkligen bidra om han känner för det. Kanske inte en kille att sätta i ett bräckligt lag. Jag gillar hans skicklighet men är lite orolig ändå.

***

Någonstans i bakhuvudet finns det här allt troligare scenariot att VIK får möta Malmö i finalserien. Det är Centralens tips från start och det ser ut att leva vidare allt starkare.

1 svar

  1. Herr T skriver:

    Mycket märklig värvning. Oddsen för en flopp verkar var höga.