Stoppa pressarna! VIK har bättre power play nu än med Arla & Olausson men vem tar Williams plats?

28,3 % säsongen 2008/09 mot 28,7 % nu. Faktum är VIK:s power play för stunden är effektivare än det så hyllade PP som gamle sportchefen Leif Rohlin byggde kring Pär Arlbrandt & Niklas Olausson för fem-sex år sedan.

***

41 mål på 74 matcher är också mäktiga siffror. Nu får VIK klara sig utan Jeremy Williams i minst en match. Blir det fler matcher är frågan vem som ska ta platsen som skytt på blå i power play i den enheten?

Nu har man ju i power play med framgång kört:

Söderkvist – Williams

Conny – Johner – Davidsson

&

Angell – Jacobsson

Urbas – Johansson – Montpetit

Det troliga är att Gråhns får hoppa tillbaka i power play, eller kanske såklart Frycklund eller Erik Andersson, trots att de är leftare. Kanske då att man sätter Angell på Williams plats och lirar Freddan på blå i PP?

Vill man till varje pris  ha en rightare finns det några intressanta ynglingar, även om de givetvis är långskott:

Robert Lantosi är en intressant rivig och snabb högerskytt att fylla på med underifrån, liksom store spelbegåvningen Mathias Linnarud. Linnarud verkar inte direkt ha imponerat dock i division 1 hittills poängmässigt.

Vill man verkligen skrälla kanske 17-årige stortalangen Lucas Zetterberg (son till gamle storskytten och Västeråssonen Patrik va?) kan få chansen som rightare.

Kanske inte så otroligt ändå med tanke på att Filander kastade in 16-årige Rubins från ingenstans? Zetterberg är trea i J20:s poängliga och har lirat U18-landskamper i år.

5 svar

 1. gns skriver:

  Bonzons förslag verkar suverän. Bara gråhns kan snäppa upp litet och visa upp go, som han gjorde när han kom in i laget. Nu har han iofs han varit skadad och kanske har en väg tillbaka.

  Men, sen. käfta mera!

 2. Viktor skriver:

  Skulle vara intressant att se
  Jacobsson – Frycklund
  Urbas – Johansson – Monpetit/Gråhns
  Då med två playmakers, Frycklund & Fredda i samma PP-uppställning

 3. Mikael Norén skriver:

  Bonzon> utmärkt förslag 🙂 *** Hokus, ja Gråhns har nog överraskat de flesta. Tror en nyckel är att han har fortsatt har ganska bra fart i benen plus viljan och en helt okey teknik och speluppfattning.

 4. Bonzon skriver:

  Vad sägs om…

  Söderkvist – Angell (rightare på direktskott)

  Conny – Johner – Davidsson

  &

  Jacobsson – Monpetit (rightare)

  Urbas – Johansson – Gråhns/Frycklund

 5. Hokus skriver:

  Johansson är ju dock playmaker i den andra PPn så tror inte de flyttar på han. Tror de sätter in Gråhns, dock oförståeligt enligt mig, finns bättre alternativ och senaste gångerna har inte Gråhns visat något i PP. Gillar dock Gråhns annars, imponerat mycket, speciellt för att komma från ettan