Frycklund & Johansson – centrarna som klivit fram när det behövts som mest…

Med en vässad Frycklund tillsammans Urbas, Fredriksson, Gråhns, Jacobsson, Helmersson, Montpetit, Andersson och Berg har VIK ett gäng ganska fysiskt starka och/eller snabba spelare som drar energi ur motståndarna på flera sätt. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det känns spännande nu då VIK verkligen fått ihop laget på sistone. Två som speciellt förtjänar extra beröm är Fredrik Johansson och Mikael Frycklund, som båda verkligen steppat upp på de vakanta centerplatserna då Fornataro & McGrath försvann.

Efter bara två mål och +2 på de första 13 matcherna av Freddan har det blivit mål i varannan match, nämligen åtta mål och +7 på de 16 senaste. Målen har dessutom varit ur den högre skolan, både med avseende på vilja och klass. Tre av dessa mål shorthanded också, det imponerar stort.

Även Mikael Frycklund har varvat upp på sistone som en hårt arbetande, stor, stark och tekningsskicklig center. När VIK spelar borta är det nästan alltid Mikael som får mest beröm av de som kommenterar på Hockeyallsvenskan Live. Den store 91:an syns på isen.

Ifjol tog Mikael väldigt bleka 42,5 % av tekningarna, i år är det nästan 54 % vunna, faktiskt en helt otrolig förbättring på bara ett år. Har nog aldrig sett något förbättra sig så i teken. Nu är Frycklund en topp 15-20 tekare i hela serien.

Mikael har kommit igång poängmässigt, efter bara 2+0 och +1 de första 13 matcherna, har Micke 4+4 och +7 de senaste 16 matcherna.

***

Det börjar alltså sätta sig mer och mer. Just nu finns det ingen spelare som direkt underpresterar under Filander. Hoppas det får bestå.

3 svar

 1. Grillen skriver:

  Frycklund har tagit ett stort kliv i år och liknar Bulan allt mer. Så länge flickvännen spelar i Rönnby så blir nog Micke kvar.

 2. Viktor skriver:

  Håller till fullo med om att under de senaste matcherna är det ingen i VIK;s segermaskin som underpresterat. Håller också med om att när det gäller Frycklund så omnämns han ofta av sportkommentatorer och andra tyckare utanför den här sta´n. Vi får väl se om han blir kvar i VIK nästa år.
  —-
  Angående oss tyckare och de som är hockeyexperter filosoferar jag här en stund över lördagens VLT. Deras betyg av VIK-insatsen från Uppsalamatchen.
  4 femmor, dvs SHL-klass, för Jacobsson, Urbas, Fredda och Jonte! Jag håller med.
  8 fyror, dvs Hög allsvensk klass, för Bjurö, Jonsson, Helmer, Hampus, Williams, Frycklund, Andersson och Slangen. Jag håller med och hade inte protesterat med en femma för Bjurö!
  Övriga 8 spelare fick treor, dvs God allsvensk klass. Jag hade nog kunnat dela ut en fyra även till Emmerdahl!
  Snittbetyget blir då 3,9 och fortsätter lagmaskinen att hålla den klassen räcker det för att ta sig till Topp 2. Förstärkningar via nyförvärv behövs mao inte!

  Däremot måste sportrådet ta sig en funderare på hur man fyller på med kvalificerade spelare vid eventuella skador, kan spelare då lyftas upp från de egna leden?

 3. Freddan skriver:

  Tycker det är konstigt att domarna accepterar Frycklunds tekningsteknik. Han får stå med sidan/axeln mot motståndaren och veva på. Bra att det funkar men konstigt då de ibland är väldigt petiga.