Kedjorna ikväll; Lundbohm går in bredvid Backman och Eriksson

Inför kvällens match mot St. Petersburg i Åbo ändrar Fagervall/Hellgren i kedjorna enligt VIK.se. Dave Lundbohm går in bredvid de båda spelskickliga lirarna Victor Backman och Marcus Eriksson, där Eriksson går som center igen.

Enligt både Fagervall och Viktor Mårtensson på Twitter, så är Lundbohm i kanonform rent fysiskt:

”Bor med Lundbohm på hotellet, kände inte igen han först, trodde det var terminator. Han har kört hårt!”, skrev Mårtensson. Lovande.

Underteckand satt faktiskt i Gränbyhallen senast och tänkte på att många spelare är bra ända fram till avslutsläget, men sedan brister det rejält i skottkapaciteten. Tvärtom är det lite med Lundbohm, han har ju faktiskt den ganska sällsynta förmågan att kunna skjuta fantastiskt bra.

Förstafemman
Helmersson-Nilsson

Zettergren-Leisenring-Bergquist

Kommentar: Nilsson går in bredvid Helmersson. Bergquist tar logiskt Mårtenssons plats bredvid Zettergren och Leisenring, en duo som man kanske kommer satsa på en längre tid.

Andrafemman
Björklund-Lindh

Backman-Eriksson-Lundbohm

Tredjefemman
Björk-Warg

Mårtensson-Kimby-Söderkvist

Kommentar: Kimby såg lite seg ut senast och få nu centra en ren checkingline. Detta skulle kunna vara en mycket bra fjärdekedja längre fram också.

Fjärdefemman
Emmerdahl-Winge

Weiskog-Kinisjärvi-Frycklund

Kommentar: Weiskog och Frycklund får chansen trots att Christian Hägg och Linus Svedlund såg bra ut senast med Kinisjärvi. Spännande att det finns flera forwardstalanger som spetsar konkurrensen.

Extra back
Ricard Blidstrand

Extra forward
Jonte Berg

Kommentar: Berg är nog bara ett offer för att man blott har 12 forwardsplatser. Blidstrand däremot var den back som imponerande minst senast och måste upp i nivå nästa gång han får chansen.