Västerås vann stort mot St. Petersburg i Åbo: ”Vi hade taktpinnen och Lundbohm ser bra ut”

Victor Backman verkar trivas i VIK och har nu två mål på två matcher…

På fredagseftermiddagen besegrade VIK ryska andraligalaget St. Petersburg med hela 5-1 efter en urladdning i sista perioden.

En enligt rapporter mycket vältrimmad Dave Lundbohm utsågs till bäste VIK:are. Amerikanen noterades även för en assist till Victor Backman som nätade igen efter det vackra målet mot Almtuna.

– Jag tycker att vi hade taktpinnen sett över hela matchen, säger Backman till Centralen.

– De hade ett par farliga kontringar då vi inte fick ner pucken tillräckligt djupt i zon. Power play måste upp lite i skärpa. Men det kommer!

Hur var det att lira med Lundbohm och hur gick målet till som han assisterade dig till?

– Lundbohm ser bra ut! Kul att lira med honom, säger Victor som nu gjort mål två matcher i rad.

– Målet gick lite slumpartat till då jag missade ett nerlägg i zon och de kontrade. På retur tog Lundbohm pucken och levererade en perfekt macka på bortre blå till mig, friläge… Lite turligt men skönt, säger 21-åringen som gjorde två elitseriemål för Frölunda redan ifjol.

***

Imorgon väntar en ”final” mot TuTo. Läge att visa att allsvenskan är den klart bästa andraligan i Europa och världen (bortsett AHL).

***

Ett annat allsvenskt lag som hade en bra kväll var Djurgården. Mesta Mästarna besegrade meriterade och välavlönade schweizerfranclirarna i Bern med hela 4-1. Det blir en väldigt bra allsvenska i år…

Ett otäck incident i den matchen dock där en Bernspelare ramlade och sånär fick en skridsko på halsen. Hoppas verkligen man skärper upp användandet av halskydd igen!