Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Klassiskt hemma-Oskarshamn stekte VIK som plötsligt vissnade i andra då backarna inte kunde dölja sin ”grönhet”

Backspelet var tamt och snällt runt egen kasse och Filanders försvarsspelare såg för en gångs skull lika orutinerade/rinkrostiga ut som de faktiskt är på pappret. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Västerås kom ut helt OK mot IKO på fredagskvällen i första perioden. Men av någon anledning tvärdog hela laget direkt i andra perioden och Opportunistiska Oskarshamn gjorde det bra och punkterade tidigt matchen fram till 4-1, 4-2 till slut.

Cmore.se funkade inte inledningsvis och vi fick inte se de första tio minuterna. Direkt när vi fick bild blev dock det åter nattsvart då Fish slarvade grovt på blå linjen i box play och Fransson hängde inte med i sidled fram till 1-0.

Sedan spelade VIK riktigt bra och 1-1 kom följdriktigt efter bra passningsspel då Lihagen avslutade från distans efter bra passningar av Mylläri & Myttynen efter 14.54.

I IKO:s första anfall på länge efter många bra VIK-byten hittade Engsund in med ett höstlöv direkt på tek bakom en skymd Fransson efter 16.41. Kanske kunde ”Frasse” varit lite mer aktiv att leta pucken där.

IKO kom igång igen mot slutet av perioden, men det skulle bara var en lätt bris jämfört med den storm som kom i andra perioden. Bland annat gick Uotila bort sig grovt och Fransson räddade med en en fin sidledare i slutet på första.

För i andra perioden sa jag direkt till mina medtittare att VIK från första nedsläpp såg ängsliga och tafatta ut och IKO såg laddade ut. Det var ett märkligt gulsvart förfall, ofta när man gör bottennapp är man ju inte ens med från början i första.

Lindelöf-Nilsson stod möjligen felvänd och var passiv vid 3-1, dock lite otur också att returen hamnade precis på ett IKO-blad. Vid 4-1 var hela femman ute på vift (Cutta, Larsson, Svedlund, Gråhns, Myttynen) och Svedlund lämnades ensam framför kassen och förlorade kampen och Piispanen fick öppet mål.

Det var inte bra i tredje heller, laget spred puckar och hade svårt med elementa som passningar och mottagningar. IKO gjorde det bra och stressade faktiskt sönder VIK:s uppspel totalt.

Sammanfattning

Med tanke på de starka defensiva ”utan-puck-backar” som man pluggat ur laget (Helmersson, Emmerdahl, Jacobsson och även en sådan defensivspecialist som Söderkvist, plus även i viss mån aggressive och starke Angell plus store Fredriksson) är det kanske konstigt att ett sådant här defensivt ras inte kommit tidigare.

Ras och ras, men att släppa in fyra ganska billiga mål på 24:59 är med VIK-mått mätt ett ras, dessutom släppte man till otal med chanser och halvchanser som Fransson räddade.

Trots allt är backsidan ganska oprövad och rinkrostig och det är en process att få i ordning på den efter allt som hänt. I afton utnyttjade IKO detta skickligt. Tidigare har ju VIK ”dolt” grönheten/rinkrostigheten skickligt.

En liten varningslampa för Uotilas positionsspel, senast mot Asplöven var finländaren helt ute på vift vid målet, även någon gång i afton. Men kanske bara slumpen. Garanterat har Filander koll och försöker slipa på det.

Visst kommer Cook tillbaka snart, men att han ska vara någon frälsare är för mycket begärt. Vi får inte heller glömma att Mylläri & Borgman är unga och oerfarna på denna nivå, det kommer vara lite och upp ner.

Samtidigt tror jag verkligen NJ nu sett att detta lag verkligen kommer behöva en riktigt vass backförstärkning till för en rejäl SHL-satsning i vår. BLI-VIKtig ÄR viktig.

Framåt var det blekt och stressat, IKO:s defensiv framstod som bättre än någonsin. Williams har det mycket tungt spelmässigt men positivt var att kanadensaren fick snipra in en puck, viktigt.

Den nyvalde kaptenen har varit överambitiös och brunkat lite väl mycket på sistone. Kanske bättre att spara på kroppen och åka och fiska efter skottlägen, vilket #18 är så bra på?

Oskarshamn borta är också en svår nöt, lite som Almtuna borta. Så länge jag kan minnas har VIK varje år gjort rejäla bottennapp här. IKO är helt enkelt klasser bättre hemma än borta.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://36.media.tumblr.com/2980f6593caba2cdda9f48b1483038f9/tumblr_nvvbekC2U31rz48fvo3_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto