Inför Oskarshamn – Västerås: “IKO:s form får anses utmärkt”

Alltid lika ojämna Oskarshamn väntar i Småland på fredagskvällen. IKO har varit formstarka efter en svag start, där man faktiskt lyckades tappa 3-1 till 3-6 hemma mot Sundsvall (!). Vi som sett att Sundsvall, för att uttrycka det milt, inte är så bra, måste det varit mycket tungt för IKO-fansen inledningsvis.

Men nu har man radat upp segrar. Centralen fick följande rapport från IKO-kännaren @snackarhockey på Twitter:

– Alla ska vara tillgängliga, Widerström har ju spelat med Frölunda två matcher, men det är sagt att han ska vara tillbaka imorgon.

– Engström blev fult påkörd av Blomqvist senast, men tränade idag. Åtta poäng tagna på de senaste tre, så formen får anses utmärkt.

– Hetast över en längre tid är tveklöst den egna produkten Manuel Ågren, han har tagit grymma kliv den här säsongen. Mot Pantern var formationen Hagelin/Piispanen/Löfstedt stekheta.

– Med Löfstedt (ny från KHK) i laget kändes det som power play blev en klass bättre, mer hotande. Vilka som är kalla tycker jag vi hoppar, det är positiv känsla nu (haha).

– Av importerna är Deschamps fortsatt mycket bra, slår passningar som få andra. En av de bättre spelarna Victor Svensson spelat med har han sagt. Wahl börja också ta sig, mer en snajper med utmärkt direktskott.

– Burt är väl den som har lite kvar att visa. Bakala har varit briljant.

***

Vi kan räkna med att Oskarshamn som vanligt kommer ut extremt hårt och laddat, få lag kan verkligen flyga på hemmaplan som Oskarshamn. På bortaplan är det ofta ett helt annat lag.

Något som däremot talar lite för VIK är att, om jag inte missminner mig, IKO inte brukar ha traditionen av att få “hemmadomare”, som typ Karlskoga/Asplöven kanske har ibland.

Så kan VIK bara skärpa disciplinen lite bör vi ha en chans att slippa få se VIK lira box play halva matchen, som tyvärr nästan varit fallet i alla bortamatcher hittills.

Jacob Andersson har lämnat VIK och laget har nu med Cook, som kommer på lördag, sex skapligt meriterade backar (Larsson, Uotila, Mylläri, Borgman & Cutta). Jonssons status osäker med långtidsskadan.

Frågan över tid är om inte NJ vill addera ytterligare en hyfsat meriterad back? Vore tryggt att i vår ha åtta rutinerade backar.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@martin_park021 @VIKFanCentral Jo, det är väl i princip en naturlag… 😄 Men då får vi ta det. Tycker ändå det är rät… https://t.co/63fSqz0Gii

SvaraRetweetFavorit
Martin - Avatarmartin_park021Martin

@SeClaes @VIKFanCentral Sedan gammalt att han hänger game winning goal i tredje mot VIK 4min in i tredje! Fälth gjo… https://t.co/PpTJSjLwcp

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Kapten Jimmie Jansson om träning och annat efter första dagen på is: "Mer på allvar nu med den tydligare riktlinjen… https://t.co/jy5jw6IJo2

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Jag tycker det var helt rätt att gå skilda vägar. Tyckte det stannade av senaste säsongen så ett mil… https://t.co/KsbYEWa8pK

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto