Koll på och röster om Jesper Kokkonen: ”Hade kemi med Fredrik Forsberg i Karlskoga, solklar topp-6-forward i VIK men hade det tuffare i HV71”

Jesper Kokkonen i BIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under torsdagen presenterades yttern Jesper Kokkonen för vad bloggen hör till en offensiv roll för någon av toppkedjorna.

Det verkar dock inte helt skrivet i sten vilken typ av ytter som blir den sista pusselbiten på forwardssidan efter Kokkonen och förhoppningsvis Kalle Östman. Det kanske kan bli något ytterligare lite mer offensivt spetsigt, men det återstår att se.

***

Samme Östman känns allt närmare VIK, bara Malmö kanske tänker lite mer långsiktigt och inser att det inte är super för MIF:s rykte i lilla Hockeysverige att de enligt uppgift erbjuder ett jättedåligt utköp och sedan vägrar förhandla. Blir ju inte lättare att locka nya spelare till flerårskontrakt då…

Detta verkar studsa runt i Hockeysverige och inte bara i VIK-land…

***

Kokkonen har faktiskt haft en intressant kemi med högerfattade storskytten Fredrik Forsberg. Detta kanske främst i Karlskoga med supersmarte Gustaf Thorell som center, och då blev det alltså hela 24 mål säsongen 2019-20 för Kokkonen.

Kokkonen blomstrade med Forsberg och Thorell i BIK 19/20. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Därför värvades också Kokkonen till HV i SHL tillsammans med Fredrik Forsberg till säsongen 2020-21.

Men det blev lite trögt i SHL även om Kokkonen ibland fick spela högt upp i laget, bitvis igen med Forsberg. Men mest i fjärde utan Forsberg.

Kokkonen har faktiskt även spelat center ibland både i HV71 och BIK, men med svaga tekningssiffror.

Inledningsvis på denna säsong fick Kokkonen spela med storstjärnorna Tyler Vesel och just Forsberg, men efter bara 1+2 de första sju matcherna blev det mer fjärdekedja. Detta efter en 2-6-förlust mot Björklöven i mitten på oktober.

Dock hann Kokkonen med denna fina PP-assist till Huhtala från höger halvsarg, 16 sekunder in.

Det blev bara 1+2 under de första 20 matcherna. Men de sista 46 matcherna blev det 11+5 trots begränsad istid, och i slutspelet var det bara fyra HV-spelare som gjorde fler än Kokkonens fyra mål.

***

5 svar

 1. Mr H skriver:

  Håller med PatrikH. Kokkonen har bra fysik, och kan vara ett fynd.
  Synd att Roe gick. Men han ville nog själv vidare.
  Hockey-VM: Åter en ruskig nedvikning mot Kanada. När ska de som leder landslagen lära av Finland hur man spelar mot just Kanada? Finland har varit mycket piggare i just lanslagsprestationerna på sistone. VM och OS.
  Sveriges landslagsprestationer överlag har inte varit i någon bra trend på länge nu.
  Vad kan det bero på? Vad tror ni?

 2. Peter skriver:

  Synd att tappa Lpgan Roe till Österrike i mitt tycke en back VIK borde ha behållit.

  Och gällande Korhonen om han blir en topp-6-forward i VIK och han spelande fjärdelina i HV så ser jag inte hur detta kan gå ihop till en satsning mot SHL. Det kommer krävas mycket mer om vi ska ha en chans mot Djurgården, Björklöven, Modo etc

 3. Jan Malmberg skriver:

  Dagen efter fiaskot ( 1-19 i andra perioden, bra enligt Garpenlöv) i Tammerfors svårt att vara upphetsad av Finnen Kokkonen. 24 mål i Karlskoga den ända säsongen som sticker ut, typ Lunsjö säsongen innan senaste. 1 mål i SHL i HV71. Men gör han 24 mål i VIK en toppvärvning så klart vem vet ingen! Bara att vänta och se, kanadicken Trevor verkar intressantare. En sorgens dag för Svensk Hockey. Sam Hallam är det nya hoppet!!

 4. Olle skriver:

  Fick en åsikt från HV-kännare;
  ”Han borde ha sålts under säsongen!”

 5. PatrikH skriver:

  Verkar vara helt rätt spelartyp som VIK kommer att behöva för att ta sig upp mot andra topplag i HA som Modo, BIK Karlskoga, Björklöven och Djurgården.