Silly: Små indikationer att mångsidige tidigare 24-målskytten Jesper Kokkonen (ex HV71 & Karlskoga) kan vara på väg till VIK & Östman och Malmö i ”waiting game”?

Jesper Kokkonen, nr. 88 till höger. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt vilda indikationer, bland annat på sociala medier (riktigt silly!), kan Jesper Kokkonen var på ingång från HV71. Och insatt källa, som brukar ha rätt, trodde det kunde ligga något i det hela.

Den store yttern har haft en raketkarriär med debut i HA så sent som vid 25 års ålder, och från Ettan till SHL på två säsonger. Kokkonen spelade en undanskymd roll tillsammans med en viss Marcus Bergman så sent som 14/15 i Huddinge.

Och Kokkonen är på något sätt en mer meriterad variant av just Bergman med sin storlek och snabbhet plus bitvis fina produktion.

Men sedan har produktionen ökat och 18/19 blev det hela 24 mål i Karlskoga varpå HV71 värvade Kokkonen till SHL. Då HV71 nu gick upp fick Kokkonen mestadels lira i en fjärdeline, men vem hade inte fått så i det laget?

Om det blir VIK är frågan vilken roll Kokkonen får, då vingen alltså haft många olika uppgifter de senaste åren. Men kanske till att börja med får 29-åringen en topproll, beroende på vilken ytter VIK kan få in utöver Kokkonen.

Annars vore kanske det bästa om VIK kunde få in en högerfattad (nu är Lukas Zetterberg ganska ensam som vass högerskytt) ytter för en topp-6-roll som producerat mer jämnt på högre nivåer, men det får vi se helt enkelt.

Så just nu ser uppställningen troligen ut så här:

Zetterberg – Kalle Östman? – Cheek
Jesper Kokkonen? – Frycklund – Svensson
Lunsjö/From – Skedung – Bergman
Ny breddytter – Aronsson – Wiberg/Kangas

Gunnarsson – Lindelöf
Jansson – Ny rejäl back 
Jardeskog – Ny allroundback
Östman – Göransson

***

Hörde att Kalle Östman fortsatt absolut är aktuell för VIK, men det drar ju ut väldigt på tiden. Har det blivit ett ”waiting game” med Malmö där båda parter försöker vänta ut varandra?

Vi får hoppas Z har någon slags garanti för att Östman väljer VIK, annars tappar VIK enormt med värdefull tid i att fylla den position som nog är svårast att tillsätta.

12 svar

 1. Timman skriver:

  Vad han ens gjorde i HV71 har ingen nån som helst aning om. Jag vet att detta är stora motorsågen, är mkt tveksam…

  • Pelle skriver:

   Åtta tvåminutare på 51 grundseriematcher. Du känns inte riktigt trovärdig. Jag har visserligen inte sett honom jättemycket, men jag tror HV använde honom fel. Han är ingen 4:e kedjespelare. Han skall användas i offensiva uppgifter. Han gjorde 24 mål på en säsong i BIK.

 2. Peter skriver:

  Äh ge er nu, vad förväntar ni er? Kokkonen är bra, kommer vara eran bästa forward utan konkurens

  • Peter T skriver:

   Denna fan-site tillhör ett lag som spelar sina matcher i Västerås, som ligger i Västmanland.
   Stan är en gammal industristad, tyvärr så är mentaliteten på allt för många innevånare av typen bruksmentalitet. Detta innebär att det gror nån form av missnöje med det mesta som hör livet till.
   Missnöjet regerar i sådan omfattning att det tyvärr är en av orsakerna till att idrotten aldrig lyckas i nån större omfattning, inte i de större sporterna iaf.
   Så gnället som du verkar förvånad över är vardagsmat för oss som lever och verkar i staden.
   Självklart är Kokkonen en bra värvning, med det ska gnällas så förbannat.

 3. Misse skriver:

  Tack, men nej tack. Behöver bättre än så i top2-kedjorna om vi ska utmana på riktigt

  • Mathias skriver:

   Han är klar

   • Peter skriver:

    En toppen värvning! Blir spännande säsong med VIK! Jag tycker att det går åt rätt håll.
    Får vi hoppas att Kalle Östman anslutar och Frycklund stannar?
    Sen saknas det lite på backsidan men silly season är inte över ännu.

 4. Kalle skriver:

  Hade hellre sett en amerikan. Finns risk att cheek blir ensam och utfryst av en ej engelsktalande tränare.

  • Pelle skriver:

   Vi kan väl värva en amerikan också. Kokkonen är bra. Han ryktades till DIF, och BIK ville förstås ha tillbaka honom. Kokkonen är en bra målskytt. Såna behöver VIK.

 5. Observant skriver:

  Kokkonen har hög kapacitet när det stämmer för honom. Bör dock användas i toppkedja. Ingen 4e Lina spelare som han fick va i HV.