Silly: Warg verkar fokusera på DEL, större pengar i Tjeckien och Slovakien ger svårare marknad, AHL-spår & intressant nytänkt av Paananen & Co.

Patrik Fagerlund och Thomas Paananen är inte bara coacher, de deltar intensivt i scoutingen av tänkbara nyförvärv. FOTO: JIMMY GERDIN VIK.SE

 

Stefan Warg ska vilja till DEL (vilket även stämmer med hans tidigare uttalanden) i första hand och vill nog vänta och se om det löser sig där. VIK kan ju då nog inte vänta på honom utan måste gå på andra spår.

Marknaden är faktiskt relativt småtrög (no sh-t Sherlock…), och det menar inte bara Mikael Gath. Blivit tuffare för sportchefer i HA nu när det finns större pengar i Tjeckien och Slovakien som lockar både nordamerikaner och svenskar. Senast Gropp till Slovakien.

VIK ska ha lite koll på ECHL-slutspelet – men!: Med lite större plånbok ska Zäta enligt uppgift titta mer på AHL, trevligt nog. En insatt menade:

”Det kommer att bli svårt att få en riktigt ”garanterad” toppspelare i HA om du letar efter i ECHL. Jag tror att för att en kille ska vara en given stjärna i Allsvenskan måste han komma från AHL. Vissa killar som har sämre siffror i AHL på grund av istid är mycket bättre än spelare med massor av poäng i ECHL.‎ ‎Det är bara svårt att få AHL-killar att respektera en ”andraliga” i Europa‎…”

Så förhoppningsvis kan VIK kanske landa någon mer beprövad och tung värvning från AHL, och många hoppas på något mer meriterat än tidigare såklart. Och då kan väntan vara värt det…

***

När nu Warg (frågan är hur sannolikt det är att backen får ett kontrakt i DEL?) verkar lite för tillfället är ute ur bilden skulle Anton Mylläri varit ett alternativ, men så ska icke vara fallet enligt bloggens uppgifter.

Frågan vilka andra tuffa defensivbackar som finns där ute?

***

Intressant annars med lite nytänk av Paananen att köra ispass mitt i sommaren för att hålla igång ljumskarna. Tror man måste våga tänka i nya banor för att ta steg. Och inget ersätter att utöva sporten.

Minns då jag körde motocross – oavsett hur mycket du sprungit eller gymmat blev du stum i armarna om du inte åkt tillräckligt mycket hoj…

11 svar

 1. Optimist skriver:

  Att ha en intressant och spännande silly season är ett sätt att bygga en hype kring laget, få in mer sponsorer (partners), få till ett snack ”på stan” osv osv. Men helt ärligt… Man orkar fan knappt bry sig längre! Tråkigare sportchef får man leta länge efter! Jag är helt säker på att man skulle sälja fler säsongskort om man hade fått in lite bra spelare!

 2. Jan Malmberg skriver:

  Tydligen inte bara jag som tycker hockey intresset i Västerås är uselt nuförtiden. Även i slutspelet i Bandy sämre än normalt. Men VSK kommer bli ännu bättre än förra säsongen i bandy🏑 Sverige-Kanada nästa. Och Rasmus Asplund ( fd ”VIK-spelare”) i topp med 6 mål i VM alltid något!🏒🥅

  • Pelle skriver:

   Så länge det bara finns ett par hundra parkeringsplatser så kommer inte massorna. Spelar ingen roll om det är bandy, hockey eller fotboll. Alla sporterna blöder på Rocklunda. VSK fotbolls publiksiffror är verkligen katastrof nu.

   Kommunen måste göra om, göra rätt.

 3. Peter skriver:

  Västeråsare hade inte kommit på matcherna även om VIK hade värvat in Connor McDavid, Mikael Backlund och William Karlsson. Hallen hade väl på sin höjd snittat 2500 då.

  • Kalle skriver:

   Det är intressant hur det kan vara sådan skillnad från stad till stad. Intresset i Västerås verkar ju vara stort. Och ett anrikt hockeylag. Har det alltid varit så dålig uppslutning på matcherna? Skulle det bli skillnad om det var en annan arena, andra parkeringsmöjligheter, laget spelade bättre, dyrare spelar etc? Eller skulle man hitta annat att sitta hemma och sura över..

   • Pelle skriver:

    Det är ingen större skillnad på folk och folk. Jag har varit på VIK-matcher med så många som över 8000. Men egentligen var det fullpackat redan vid 7000. Hände att alla inte kom in om det var slutspel eller kval. Det var visserligen länge sen, men laget hade också en helt annan stjärnglans. Tex hade fem av sex backar, jag tror det var 1993, landslagsmeriter. Nordmark, Popovic, Åkerström, Rohlin och Fokin (ryska landslaget).

    Att parkeringsplatserna minskas år från år är faktiskt också en stor faktor. Folk är bekväma. Tänk dig Erikslund utan parkeringsplatser. Hur många skulle ta sig dit?

 4. David skriver:

  Ojoj vilket trögt och trist VIK silly so far! Förhoppningen om att VIK verkligen skulle visa kraft på marknaden och plocka in några säkra kort verkar långt borta. Känslan är ett det enda de går och väntar på är Kalle Östman. En bra spelare absolut, men att han ska kunna lyfta VIK till enorma höjder tror jag inte…. Näe, VIK kommer inte ha ett bättre hockeylag säsongen 22/23 än vad de hade 21/22…tyvärr.
  Hittills är det endast sponsorerna som visat handlingskraft med satsningen SHL24, hade varit kul att se samma utväxling i spelartruppen.

  • Kalle skriver:

   Eller publiken på matcherna.

   • Pelle skriver:

    Publiken kommer om man har ett attraktivt lag. Så enkelt är det.

    • Peter T skriver:

     Vilket skitsnack Pelle.
     Vi spelade kvartsfinal, en matchserie bäst av sju.
     Efter de två första matcherna, som dessutom va på bortaplan, stod det 1-1.
     Då borde det väl vara lapp på luckan, icke sa nicke.
     Du menar att det beror på att laget inte va attraktivt nog?!
     Tillåt mig små le, patetiskt att komma med sånt skitsnack.

     • Peter T skriver:

      Nä, förlåt 8:nd dels final ska det väl vara, va så länge sen 🙂