Silly med toppcenterextra: Just nu verkar det luta åt att Frycklund blir kvar då Färjestad ska titta på andra alternativ & ”85 % att Kalle Östman spelar i VIK när det löst sig med Malmö”

Mikael Frycklund var äntligen tillbaka. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

”Silly” betyder ju bland annat galet. Och denna del av hockeyåret gör ofta skäl för namnet. Det är inte lätt att hänga med i alla turer, men bloggen gör sitt bästa utan att försöka förvirra Er kära läsare mer än nödvändigt. Sportcheferna har inget lätt jobb och det arbetet är nog inget för lättstressade människor…

Ty nu har bloggen hört att det tydligen var Färjestad som tittat/tittar på Mikael Frycklund efter mycket tunga centertapp hos mästarna i Gustav Rydahl, Jacob de la Rose, plus NHL-rykten kring Linus Johansson.

Men det senaste är att just nu verkar FBK:s intresse ha svalnat och Frycklund ser ut att bli kvar i VIK.

***

En annan källa som också ofta har väldigt god insyn sa att det är ”85 % chans” att Kalle Östman spelar i VIK kommande säsong, men att vissa bitar måste lösa sig fortfarande.

***

Så just nu ser uppställningen troligen ut så här:

Zetterberg – Kalle Östman? – Cheek
Ny spetsytter Frycklund – Svensson
Lunsjö/From – Skedung – Bergman
Ny breddytter – Aronsson – Wiberg/Kangas

 • Gunnarsson – Lindelöf
 • Jansson – Ny rejäl back (Warg?)
 • Jardeskog – Ny allroundback
 • Östman – Göransson

Om VIK snart kan visa utåt att Frycklund och Östman blir lagets två främsta kedjeledare borde det bli lättare att hitta nya spelare som vill hit och lira med dessa två potentiella 40-50-poängscentrar.

7 svar

 1. Johan Carlsson skriver:

  Zetterberg-frycklund-check
  Brett Supinski-Kalle Östman-Svensson
  Lunsjö – Jesper Lindgren – from
  Skedung-Aronsson- bergman

  Skulle vilja se skedung som Winge , tror han skulle göra det jättebra där i defensiv fjärde lina med potential till mycket poäng framåt med.

 2. Bosse skriver:

  Att Östman ska vara bättre än Fryklund i en poängroll från start är nog att hoppas på för mycket, han har lirat typ 3-4 kedja sen han var i VIK senast och Fryklund har haft sin första (och enda) säsong som första center i hela sitt vuxna liv. Han har nog lärt sig mycket och kommer vara ännu bättre nu.

  Sen att sära på Z och Fryklund från start kommer nog inte heller att ske även om Z litade bra med Östman med förra gången Östman var i VIK.

 3. örnen skriver:

  vik uttala sig om en ny första kedja och att 3-4 kedjan skulle vara även dom producerande kedjor då ska de väll endå vara typ :

  Ny spets– Kalle Östman? (C/LW) – Ny ytter
  Zetterberg (RW) – Frycklund – Cheek (C) denna kedjan behöver en spelare som Cheek framför målet.
  Bergman (LW/RW) – Aronsson(C/LW) – Svensson (RW)
  Lunsjö (LW) – Skedung -From (LW/RW)

  extra spelare/brädd = Wiberg får han vara med från början denna ses och fightas om en plats i laget tror jag han kan peta 2-3 st i detta lagbygget.
  (Kangas) behöver lånas ut håller inte måttet i längden just nu med satsningen av spelare vik har idag . han är 18 år han behöver massa istid genom utlåning.

 4. efterlyst skriver:

  Låt han lämna. Frycklund har inget hjärta, leder inte laget och viker ner sig totalt när han ska vara som bäst. Hans poängsnitt i serielunket är inte värt kostnaden, låt andra kliva fram istället. Hur många chanser ska han få innan klubben fattar det?

 5. Chrille skriver:

  Blir sååå trött av allt kring Frycklund. Som jag tidigare skrev har han alltid varit en favorit, trots ”avhopp” mm. Dock har han i sin roll i Vik varit ett ansikte utåt, och en stor det av Shl 2024. Då har man också angivit en ton att man satsar själv. För både fans och sponsorer. Att då efter 2 år på ”avbytarbäbken” i Shl, och efter förnyat förtroende hör hemma återigen verkar vilja bort, känns oseriöst, osportsligt ocb jävligt taskigt mot allt och alla. Är man 29-30 bast och fått känna av att man inte platsar i Shl, borde men, enligt mig tänka framåt i klubben. Vem vill ha en ”hoppjerka”? Är allt ståhej kring Frycklund och Shl på riktigt, låt han gå. Om inte, se till att han för f-n visar att han är att räkna med. Kan inte krävas så stort IQ att både se framåt och bakåt och förstå sin egen situation. Sin kapacitet, och vilket ansvar man har gentemot laget, kamraterna, föreningen, sponsorerna och faaansen. 30 bast……

  • Jakob skriver:

   Har Frycklund sagt att han vill spela i nåt annat lag än VIK sen han kom tillbaka?

  • Kalle skriver:

   Håller med. När man får en ny chans att komma hemma och eventuellt bli hjälte, inte vara tydlig i media att man spelar för Västerås, gör mig besviken. Även om de flesta såklart vill spela på så hög nivå som möjligt hade han kunnat strunta i den där intervjun med expressen. Det är ju varken bra för sponsorer eller för oss fans att det blir en sån här grej. Inte heller för potentiella nyförvärv. Det framstår som att han mer eller mindre vill hoppa av den här satsningen.

   Ska man öht uttala sig om att man vill spela högre upp, borde han, om han öht bryr sig om klubben, poängterat att satsningen forfarande gör att han vill vara kvar t. Ex.