Konstantin Komarek (ex Luleå & Malmö) ska till slut blivit klar enligt Expressen – VIK:s center no.1 är därmed spikad och det underlättar för kommande spetsvärningar

Konstantin Komarek.

 

Ingen rast och ingen ro. Expressen och NJ glöder och MrMadhawk menar att Konstantin Komarek också är klar, utöver tidigare nämnde Eric Engstrand som bloggen nyss skrev om.

Det har länge viskats om Komarek i VIK-land vilket man kunnat läsa här tidigare. Jag minns också att NJ för länge sedan ska ha varit sugen på just Komarek tidigt i första vändan i VIK, men inte förrän nu verkar kärleken blivit besvarad.

***

Så här säger en Luleåkälla om 30-åringen:

”Jag gillar Komarek på alla sätt och vis. Nu har han väl haft en del skador och inte gjort så mycket poäng senaste åren, men finns ju mycket hockey i honom. Han liknar ju Linus Omark en hel del i spelstilen, i sättet att skydda puck och så där.”

En annan Luleåkälla säger så här:

”Komareks kedja, med Fröberg och Shinnimin, var Luleås bästa andra halvan av säsongen. Då var dock Fröberg center, men Komarek kan ju ta den rollen också. Någon sa att han hade 130 000 i månaden, så ingen billig spelare för VIK.”

En tredje säger så här:

”Hade inte den bästa grundserien, men slutspels-Komarek i år gillade man ju. Då KÖRDE han med fem assister på fem matcher vilket gav bäst poängsnitt i Luleå.”

***

Berglund? – Komarek – X
Kemp – X – X
Bergman – Topping – Engstrand
Kangas – Skedung – Hofbauer/Eriksson

Så nu är prio att hitta en högerfattad kanon som kan förvalta Komareks passningar. Många lär vara sugna att få den rollen bredvid österrikaren…

17 svar

 1. Örjan skriver:

  HOPPAS Att expressen har helt fel om Frycklund! Han skulle vara en perfekt pusselbit i detta lagbygge! Det är ju ändå tränarens (i detta fall Helmerssons) uppgift att ha disciplin på spelarna.

 2. PatrikH skriver:

  Mycket bra värvning som visar att VIK har lyft ambitionsnivån. Intressanta kommentarer från Max om vilka skills de olika spelarna som värvas in har. Vore intressant att höra en liknande beskrivning av Frycklund och förhoppningsvis även att han blir kvar nästa säsong.

  • Pelle skriver:

   Frycklund blir inte kvar enligt Expressen. Nu blir ju konkurrensen stenhård på centersidan vad det verkar så rätt naturligt att det inte finns plats för Frycklund. Han är för dyr att ha i en tredje kedja.

   • Mr H skriver:

    Pelle: Sakta i backarna! När vi är i augusti – då vet vi vad vi har kvar. Naturligtvis är Frycklund en resursfråga utifrån vad vi har råd med. Men också om det blir som ifjol. Vi vet inte vad som är fågel eller fisk på centersidan än. Till rätt pris tycker jag att vi behåller Frycklund en säsong till.

    • Mr H skriver:

     Jag får reservera mig något om vissa kontrakt – men jag har inget om att inte SHL kan ändra något.

 3. Patrik Johansson skriver:

  Klar för 3 år….kanon

 4. Patrick skriver:

  Man hoppas ju lite att vik plockar in Tex nu när han är fri 🙂

 5. Stenberg skriver:

  Micke: du skrev i veckan i VLT att det kan ta lite tid med värvningar men plötsligt har du fullt upp med att analysera inflödet av spännande värvningar och servera oss insiktsfulla isbitar:) Du får vila efter midsommar…

 6. Pelle skriver:

  Jag trodde Växjö gått som tåget när dom var så överlägsna i finalen. Men såg nu att Luleå förlorade kvarten med 2-1 i sjunde avgörande. Och att tydligen Komarek var bäst i Luleå i slutspelet enligt ovan. Inte dåligt värvat.

 7. Jonas Fridlund skriver:

  Nåt lag i Shl rycker väl honom innan deadline ändå…..

  • Pelle skriver:

   Men hade ju skadeproblem läste jag. Det är nog därför VIK fick chansen att värva honom, och kanske även behålla honom.

 8. Anders Stenlund skriver:

  Mikael har du hört något ryckte på säg 3-4 topp backar för det är väll ett måste typ shl-klass om vi har råd..

 9. DD skriver:

  Tycker det finns många intressanta spelare i Del2. Hittade bland annat Tor Immo sen såg jag Jeremy Williams och han har bra skott. Dock 39 år men såg att han gjorde 47 poäng (27 + 20 ) på 34 matcher och 8 poäng i slutspelet.

 10. Johan skriver:

  Det som oroar mig just nu är backsidan som ser vek ut om man ska vara med och utmana.

 11. J skriver:

  Spännande förvärv! Vad hände med Verbeek förresten Micke, är han avskriven? Inte sett hans namn på ett tag.