Lehmann gör Kallinge/Ronneby bättre & åter bra vitsord från scout gällande ECHL-värvning i form av Nolan Zajac i Oskarshamn

Lehmann var riktigt bra fram till skadan och fick göra comeback med fullvisir. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Niclas Lehmann blev nästa kvalhjälte att lämna. Ny adress bli Kallinge/Ronneby IF. Lehmann gör omgående Kallinge bättre med sin playmakerförmåga som ett av de klarast lysande nyförvärven i Ettan.

Lehmann, vars skridskoåkning tidigare kritiserats, blev allt rörligare under träningen i VIK fram till skadan. Därmed får Kallinge troligen en Lehmann i sitt livs bästa form, om han nu är helt återställd från attacken i Boden.

28-åringen ska ha tagit beskedet från VIK väldigt hårt och att stockholmaren fick lämna visar vilka hårda krav Zäta har på sina spelare. Vad jag förstår hade VIK önskat ännu bättre passningsspel upp till blå i power play, en spelform där VIK hade väldigt svår att komma till skott i slutet av säsongen.

– Det behövs en trygg grupp med starka ledande spelare och tränare, som klarar av att stå emot pressen och göra det som krävs för att vinna avgörande matcher, säger Lehmann till krifhockey.se. Varför ser man direkt Morgan Hassel och Kenny Källström framför sig då man läser detta?

***

Oskarshamn är ett av lagen som satsat på en toppspelare från ECHL. Även backen Nolan Zajac får goda vitsord via en NHL-meriterad scout:

– Bra tvåvägsback. Bra på skridskorna. Borde bli en bra spelare i Allsvenskan, är det kortfattade svaret och Zajac verkar inte ha några uppenbara stora svagheter.

***

Intressant är att de flesta av de som hämtats från ECHL till Allsvenskan 18/19 har fått relativt goda eller riktigt bra omdömen från professionella scouter bloggen varit i kontakt med.

Kanske har de allsvenska sportcheferna ökat sin bevakning i den nordamerikanska tredjeligan och gör mer solida scoutingseftersök numera? Men det återstår att se i praktiken såklart…

1 svar

  1. robert jonsson skriver:

    Tycker det var synd att Lehman fick lämna. Lehmann har storleken och spelsinnet. Det som saknas lite är farten. Är dock övertygad att han skulle fixat Allsvenskan på ett bra sätt. Lehmann är grymt svår att få grepp på i offensiv zon eftersom han är väldigt avig i sin spelstil.