Lindberg om avskedet och Paananen + Mylläri till Malmö!

 

– Jag har inte gjort klart med någon klubb, säger den lovande Gustav Lindberg som gjorde det så bra både i A-laget och J20 i VIK till bloggen.

– Jag har varit och kollat på ganska många lag. Nu har jag valt ut tre lag som jag tyckte kändes bäst. Det ser ut som att de blir en flytt tyvärr. Jag har trivs jäkligt bra i Västerås och har haft en grym tid här. Malmö var intresserade och var där och kollade men de är inte ett alternativ, menar Gustav.

– Jag såg lite att det stod på Twitter om att VIK “är en reservplan” för mig, men för två år sedan nobbade jag flera storklubbar för jag ville till VIK, så det har verkligen inte varit någon reservplan för mig.

Vilka är anledningarna till att du lämnar? Hade stannat om VIK varit kvar i Allsvenskan?

– Anledningen är väl att jag vill ta nästa steg i min karriär och känner att det här är rätt steg för mig. En klubb med större resurser och förtsätta utvecklas.

Hur ser du på kritiken att vissa lämnar VIK nu när man har fått utbildning m.m. av klubben, som Paananen nämnde förut? Klubbhjärta osv.

– Nej, jag vet inte faktiskt. Klart de finns de som blir besvikna.

Hade du stannat om VIK varit kvar i Allsvenskan?

– Ja, då hade jag troligen varit kvar.

Hur har diskussionen varit med Patrik Zetterberg och Thomas Paananen?

– Jag har haft en bra dialog med dem. Jag tror att Thomas är rätt man att träna VIK, han är bland de bästa tränarna jag har haft, har mycket att tacka Thomas för. Även Patrik “Fagge” Fagerlund har en del i att jag är den spelaren jag är idag.

Hur beskriver du Paananen och Fagerlund som tränare?

– Han är väldigt rak och ärlig, han har en väldigt bra dialog med oss spelare tycker jag. Han vill hela tiden utvecklas och han lägger ner extremt mycket tid för att alla spelare ska kunna få de verktygen man behöver för att utvecklas, sen är han en riktig vinnarskalle.

– Även Fagge är väldigt rak och ärlig, han har mer haft backarna när jag har haft han. Fagge har hjälpt mig mycket med mitt försvarsspel, och jobbat mycket med detaljer på gymnasieträningarna, säger Gustav som menar att drömmen är NHL.

***

Anton Mylläri till SHL och Malmö. Samme Mylläri som hade klart sämst +/- med -18 i det historiskt urusla VIK 16/17. Man kan fråga sig vad som gick fel för Mylläri säsong 2 senast i VIK? Första säsongen efter nedbantningen var Mylläri bättre på allt.

Mylläri hamnade i en position han inte klarade som allroundback med massor av istid. 26-åringen har bra skridskoåkning och storlek men saknar bett i övrigt.

Samtidigt skulle Mylläri kanske klara att spela 5-8 minuter i Malmö och bara slå sarg ut. Intressant med pressklippet på Malmös site där han beskrivs som en defensiv back, det är ju ganska nyktert trots allt. Men han måste bli mycket tuffare och mer distinkt i egen zon också om det inte ska bli enkel biljett till Panterns publikmässiga totalöken.

Ytterligare en aspekt, som ofta glöms bort när spelare flyttat uppåt i seriesystemet, är ju att man självklart även får betydligt bättre medspelare. Får Mylläri spela med en otroligt stabil pjäs som Niklas Arell i MIF, med Andy Miele som center, kanske det kan lyfta Mylläri till oanade höjder.

Det har snackats om att VIK kan få 300 000 SEK från Malmö för Mylläri. Men en god källa menar att VIK omfattas inte av avtalet mellan SHL och Hockeyallsvenskan längre. Alltså ingen ersättning…

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"866743890107387904";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/866743890107387904";s:5:"pDate";s:19:"2017-05-22 19:53:41";}}";

2 Kommentarer

  1. Wiken

    Klart att han svarar att tränarna vart bäst för hans utveckling men jag vet att det har funnits 15 grabbar i samma lag som tränarna fullständigt har skitit i

    1. Joakm lindfors

      Såå huvudet på spiken. Den breda viljan är otroligt smal. Hoppades att någon skulle ha insett det tidigare

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Nybro får en guldklimp i Frylén! Spännande att följa! https://t.co/BfRD11Tf1U

SvaraRetweetFavorit
Crill - AvatarCrill1913Crill

@philipsunell @VIKFanCentral @antonj85 Tänkte mest om den som var duktig på att kanske zooma in och ta det i slow s… https://t.co/oxCb9R9pMT

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@Crill1913 @VIKFanCentral @antonj85 Ja men du ser ju alla kameravinklar som finns på cmore finns ju inget annat du kan trolla fram?

SvaraRetweetFavorit
Crill - AvatarCrill1913Crill

@philipsunell @VIKFanCentral @antonj85 Syns otydligt om de är hand eller klubbskaft. Eller ser du handpass solklart… https://t.co/liAMUvQlll

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto