Lite dagen-efter-Mora-tröst med mer om Urbas; törs vi hoppas på en ”Janne-effekt”?

Vi glömmer flipperkulorna från Moradebaclet och blickar vidare. Centralen bjuder härmed på lite höst-rusk-tröst med att vi fått ta del av initierade scoutingrapporter från två av Jan Urbas matcher från ifjol, en DEL-match och en landskamp.

2013 München, DEL:

”En till mycket bra match av Urbas, gjorde två mål till här. Är så svår för motståndarna att få tag i med sin med sin storlek och snabbhet. Inte en alltför spelskicklig spelare eller superbegåvad playmaker, men kan avsluta bra och driver hårt på mål. Kan fortfarande hjälpa ett SHL-lag.”

2013 Innsbruck (landskamp: Slovenien mot Österrike)

”Nästan en powerforward, tuff för försvarare att markera tack vare storleken. Tillräckligt bra skridskoåkare. Har inte en ”mean-streak” och är inte elak, men driver hårt på mål. Genomsnittliga händer, gör sina poäng nära mål. Kanske har lämnat Sverige för gott, men kan hjälpa en hel del lag i andra ligor.”

Är Urbas en renodlad ytter?

– Jag känner honom bara som ytter, men han kanske kan spela center. Jag skulle inte rekommendera det dock. Mycket bra kille utanför isen av vad jag hört.

***

Vi får hoppas att vi får en Janne-effekt (till skillnad från Södertälje, i alla fall än) och att Urbas visar hur man går hårt på mål och får med sig sina VIK-kamrater till det.

Exempelvis Frycklund skulle kunna öka självförtroendet och utnyttja sin storlek bättre att driva direkt på mål, kanske kan Urbas inspirera till det. Även Bromé och Berg är spelare som skulle kunna driva hårdare rakt på mål, då de har vissa verktyg för det.