VIK orkade inte mobilisera och grävde ner sig i en större grop inför topp-2-maratonet mot Mora

Montpetit gör allt rätt utom avsluten, så även ikväll. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

För tredje matchen i rad orkade inte VIK få riktigt tryck i spelet. “Turen” man hade i slutet i Ängelholm förbyttes i “otur” då Mora gjorde 1-2 i sista minuten i det oändliga nollsummespelet med flyt och oflyt som alltid strävar efter jämvikt över en säsong.

VIK var sega från första start men Montpetit brände på nytt en bra chans. Olyckligt var att domarna missade att Mora slog pucken ur händerna på Fransson vid 0-1. Det gav Mora vind i seglen.

Fransson var het efter Mora suspekta 0-1, gäller för forwards att vara heta framför kassen. Det var Mora där. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Först när allt bättre Andersson åkte sig till en utvisning och PP för VIK kom Gulsvart igång. VIK lirade okey resten av första tack vare power play.

I andra perioden var VIK sega igen, eller kanske mest sega av lagen. Nästan alla VIK:are brände sina lägen precis, som vanligt. Bara Johner gjorde mål, som vanligt. 1-1 inför sista efter en elegant passning av Davidsson.

I tredje fick VIK PP efter PP utan att lyckas. Laget föreföll helt slutkört i sista perioden, tyvärr.

Freddan går från klarhet till klarhet och bör nu få spela som topp-6-forward och i PP. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Och när man inte själv gör mål gör motståndarna det. Det krävdes öppet mål och ett halvårs betänketid på den vidöppna oceanen för Fornataro att sätta 1-2 i slutet.

Sammanfattning

VIK har efter fem mycket bra genomförda matcher nu kommit i en liten negativ trend spelmässigt mot Timrå, Rögle och så ikväll Mora. Antar att VIK-ledningen kommer genomföra en mindre haverikommission på detta. Varför var man så trötta idag och varför så klent spel senaste tre matcherna?

VIK har liksom inte råd att inte vara på tårna varje match med den starten man fått. Det var få i afton som hade energi.

Emmerdahl skulle behöva mer självförtroende i offensiven och trycka sig fram mer. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Freddan Johansson, Montpetit och Erik Andersson försökte tillsammans med Bromé att trampa på. Men de har inte kylan/klassen i avsluten som Johner/Williams har.

Sedan övergår det mitt förstånd att svage tekaren Gråhns får fortsätta teka och förlorade 9 av 12 tekningar i afton. Varför ger man bort detta och inte låter Frycklund teka? Kan någon vis person förklara?

Williams hade för en gångs skulle ingen bra match, men då ingen annan klev fram heller blev det bara ett mål framåt. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Backarna visar för lite pondus och är ängsliga och verkar vara svaga skyttar rakt igenom, tyvärr. Nu var det åter en bomb från Mitchell som sänkte VIK som gav en retur.

VIK har ingen back som kan skjuta, om nu inte Jacobsson får chansen i PP (varför får han inte lira här?!) och visar något och om Angell äntligen börjar visa lite skottskicklighet.

Det enda rätta är att sätta ner Söderkvist som back igen plus att kanske ta in Rubins igen. Det är faktiskt så att den 16-årige Rubins visade mycket mer pondus än de flesta VIK-backarna i dagens lag. Det säger lite, tyvärr.

Framåt är laget segt i spel-5-mot-5 just nu. Det är få med tillräcklig fart och puckkontroll som driver på, med undantag av ovan nämnda.

Men att laget var så oerhört segt idag var lite bittert. Är många småsjuka? Dåligt tränade? Totalt nedtränade? Man föll på mållinjen inför uppehållet.

Johner har målgaranti, synd att han är så ensam målskytt. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Positivt var att se Freddan Johansson och Montpetit. De var överlägset bäst på plan i VIK.

Sedan imponerande inte Mora heller spelmässigt, matchen var relativt jämn. Och detta ska vara ett topp-2-lag? Trots elvapoängsgropen finns chansen i den sämsta allsvenskan på flera år.

Lägg till målfarliga ångloket Jan Urbas så kommer Mora få betala för detta sedan. Men det kommer krävas att backarna lyfter sig och att inte att bara Johner & Williams producerar.

Västerås tre stjärnor:

1. Freddan Johansson – Grym energi och fart. Låg bakom mycket, men tyvärr är det bara Johner just nu som kan göra mål.

2. Brock Montpetit – Drev på laget fint och fixade PP efter PP. Men missade åter alla sina chanser. Skytteträning nu under uppehållet?

3. Erik Andersson – Som ovan lirare är Erik viktig som en av få som kan skapa saker i 5-mot-5 tack var sin fart och puckkontroll.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://38.media.tumblr.com/1b7094ea53b2ec3350a1544d8198a5c9/tumblr_nejbc1YRdQ1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

5 Kommentarer

 1. Stefan

  Visserligen är dom borta men skulle nog ändå vilja klämma in både Malmö, Västerås och kanske Södertälje till dom lagen som skulle kunna fylla dessa lags skor utan problem. På isen ialllafall och i normala fall.

  DIF va väl aldrig på nåt sätt överlägset, fick ett otroligt flyt i slutet av säsongen dom gick upp ja men inte mer. Däremot publikmässigt kan ingen mäta sig med dom!

 2. Aloviak

  Om du nu säger att bottenlagen är bättre borde väl serien också vara bättre och inte den sämsta AS på flera år.

  Topplagen är ju Mif, Vik Ssk och Rögle om man tittar på spelarbudgeten så frågan är varför ni inte är ett topplag i toppen?

  Kanske för att det inte går att “köpa” ihop ett lag längre eftersom bottenlagen bygger sina trupper och därmed får fungerande lag till mindre pengar.

 3. Bitternisse

  Såå bitter, sämsta ha på flera år hmm…. Ja kanske var det dyrare spelare med när fuskarna från avloppet i Siljan var med,med sin penningadopade trupp men annars är det ju Vik mif ssk Rögle som iår tagit deras ekonomiska kostym på sig.
  Tycker att årets HA är den absolut jämnaste på länge. Och för den skullen inte sämre. Inse att dyra spelare föder inte framgång .

 4. Mikael Norén

  Stefan, Absolut inte bitter, det är fakta. Jämför när Djurgården, Leksand och Växjö var med. Finns inga stora kanonlag längre. Men bottenlagen är bättre däremot.

 5. Stefan

  Tror du just gav bitterheten ett ansikte…. “sämsta Allsvenskan på flera år”….

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Oerhört glädjande. Kanske bli slutspel för J20 sen, de har man ju inte direkt vart bortskämd med senaste åren

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/VLIOOEtvJl

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto