Lite mer Robin Press, Jimmie Jansson om den hårdare försäsongsträningen & Östman till VIK mycket tack vare fansen med VIK Support i spetsen

VIK Support har förgyllt många matcher med sina fantastiska TIFOn och sång. De tillsammans med stadens storlek ger bra SHL-potential. Men övrigt finns en del att önska... FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK Support går ju från klarhet till klarhet. Nu har Supports ordförande Jimmie Andersson & Co. bidragit till att Zäta kunnat landa den hett eftertraktade Kalle Östman.

– Västervik ville ha mig kvar men när jag hörde från Västerås tyckte jag att det lät mer intressant, säger Kalle till VLT.se. Ska bli riktigt kul att spela inför publiken i ABB Arena. Ska bli grymt härligt att få spela inför mycket folk och fans som verkligen bryr sig.

***

Det är stort att en spelare så tydligt uttalar att publikstödet är en viktig orsak till att man väljer VIK. Bara att lyfta på hatten och buga för VIK Support och alla som bidrar till stämningen.

***

Offensivt begåvade rightbacken Robin Press är som sagt på väg hem från Nordamerika. Moderklubben är som bekant Almtuna IS och Robin har nära släkt som jobbar för klubben. AIS lär således ligga bra till.

Press har inte kommit hem till Sverige än men ska då högst troligen träffa Almtuna. Det behöver dock inte betyda mycket eftersom sportcheferna och tränarna träffar ganska många spelare innan de bestämmer sig.

Så där har VIK en spelare i närområdet med stor potential och offensiv spets i Allsvenskan som passar in på vad man behöver. Kanske kan publiken i Västerås åter vara tungan på vågen?

***

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Bytte några ord med Jimmie Jansson om försäsongsträningen:

– Träningen är i full gång nu. Detta var första veckan, sen får vi ledigt från sista juni, berättar Jimmie.

Är det inte svårt att ladda om? Vad gör ni på fysen just nu?

– Nej inte alls, vi är snarare mer motiverande nu. Samma upplägg igen egentligen med Helena, fast bra mycket hårdare (skratt).

– Mer belastning nu på allt och längre pass. Vi jobbar vidare med 3D-träning med mycket fokus på snabbhet.