Lite om Ljungh, Asplöven och Conny

Det har alltså framkommit att Markus Ljungh så gärna ville spela i Djurgården att Västeråssonen betalade ur egen ficka för att få lämna Gulsvart för Stockholmsklubben. Detta enligt Djurgårdens officiella hemsida.

Ytterligare ett slag för ett VIK vars säsongsavslutning inte var rolig då nyckelspelarna verkade mer fokuserade på att förhandla med sina nya klubbar. Och nu detta. Heder till Ljungh dock, som var bäst när det gällde i förkvalserien.

Hoppas verkligen man kan knyta till sig Nicklas Lidström för att höja statusen på klubbmärket och varumärket VIK.  Det verkar behövas.

Att det då finns spelare som Viktor Mårtensson som genuint verkar bry sig om klubbmärket är en skön kontrast. Inte så konstigt att VIK-fansen kraftsamlade för ”Big Vic”.

Dessutom förstärker det åter vilken klass och vilket VIK-hjärta Patrik Berglund hade då han spelade ett extra år i VIK, trots lockrop från högre ligor.

Fattas bara att Berglund gör en Kenny Jönsson och kommer hem och spelar upp VIK i elitserien om cirka tio år. Om nu inte Lidas hinner före…

***

Det är en märklig diskussion att flera mellan raderna antyder att Asplöven ”ligger så långt bort att de inte kan vara med i allsvenskan”. Sverige är ett avlångt land och Haparanda har legat där det ligger före man började spela ishockey överhuvudtaget.

Istället är väl problemet att man har en hall som bara tar 800 personer. Är det tillräckligt för allsvenskt spel och kraven från TV?

***

Conny Strömberg har enligt uppgifter inte hört något från VIK på en månad. Spelgeniet är kanske på väg till just Asplöven istället.

Antingen försöker VIK spela kalla för att sänka Connys lönekrav. Eller så har man helt enkelt kommit fram till att tränarna och spelarna inte skulle prestera optimalt då man samtidigt måste hantera en udda fågel som Conny, trots alla garanterade assist Strömberg skulle inbringa.

Om VIK-ledningen gjort den bedömningen är det bara att respektera detta, då Niklas Johansson säkerligen har mer eller mindre 100% koll på Conny med den gemensamma anknytningen till Arboga.

Men lite synd är det ju om VIK skulle gå miste om denna artist. Det är inte ofta VIK är nära sådan beprövad spetskompetens.