Scandella lyfter Oskarshamn och VIK behöver kontra på värvningsfronten

IKO blir nog en svår nöt att vända bort för Zettergren & Co. nästa säsong då smålänningarna värvat Scandella som till och med imponerande på VM-nivå …

Oskarshamn har enligt uppgifter gjort helt klart med fartfenomenet Giulio Scandella. Scandella imponerade stort i VM och visade upp en fart som få spelare i Tre Kronor matchade. Montrealsonen blir en attraktion i allsvenskan, helt klart.

Scandella kan nog anses vara så bra att han kommer lyfta IKO ordentligt. En sådan klasspelare kommer göra sin omgivning bättre plus att motståndarna måste offra mycket kraft på att markera denna 28-åring.

Det för alltså med sig flera mervärden att värva en sådan spelare med riktiga stjärnkvalitéer. Scandella kommer troligtvis lyfta en av VIK:s allvarligaste konkurrenter rejält.

***

Om det ska bli en framgångsrik säsong för VIK är Oskarshamn ett lag som man måste ha bakom sig. I dagsläget kanske det blir svårt med Scandella och Evan McGrath & Stefan Öhman som en oerhört stark centerduo.

Men om VIK skulle lyckas finna en center med liknande stjärnkvalitéer som Scandella, någon som skulle kunna lyfta en hel femma, skulle dock sannolikheten för framgång öka markant.

Kanske måste man dock försöka hitta en ny klubb för Dave Lundbohm för att frigöra kapital och en transatlantplats till en sådan klassvärvning.

Annars finns det fortfarande en hel del intressanta kontraktslösa spelare från Serie A i Italien precis därifrån IKO hämtade Scandella. Spelare med goda meriter som om allt funkar säkert skulle hålla hög klass i allsvenskan. Men det kräver ju mycket god scouting så man hittar hungriga spelare som jobbar hårt.

Om en spelare som Layne Ulmer, 31, har kvar gnistan skulle han säkerligen vara vass här och kanske få en nytändning. Ulmer som gjort 46 poäng en säsong i SM-Liiga för några år sedan. 186 cm och 95 kg Ulmer har också bra storlek med fina meriter från AHL.

Annars kan kanske tidigare omnämnde Vince Rocco vara intressant. När man kollar på denna video ser man att Rocco verkar vara en playmaker av rang, kolla några av passningarna. Rocco har dessutom en bakgrund som poängkung och prisad kapten i amerikanska collegeligan NCAA (därifrån VIK hämtat Jason Walters och Broc Little).

***

Eller är ”Bulan-kopian” Mikael Frycklund redo för en stor roll redan kommande säsong? Om den storväxte centern kan förbättra snabbheten har 19-åringen oerhörd potential.

”Problemet” är troligen att en offensiv spelartyp som Frycklund knappast skulle passa som defensiv fjärdecenter. Frycklund behöver sättas i en offensiv miljö direkt för att få en rimlig chans att lyckas.

Bakom Frycklund kommer ytterligare en intressant storväxt center, 197 cm och 96 kg Oskar Forslund (född 1994) som gjorde bra med poäng i J18 förra säsongen.

Tänk om VIK skulle kunna matcha in dessa två hemvävda centrar kommande säsonger. Då skulle motståndarna få svårt att brottas med två stora centrar med Västeråshjärtan. När det gäller är det aldrig fel med storlek då domarna tillåter mer i exempelvis tuffa playoffmatcher.

Det vill till att hålla ögonen på J20-talangerna också alltså…

3 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Micke: Ja, Ben Street verkar mycket intressant. Så att intressant att Calgary Flames nu värvat honom. Tar inte inte plats i NHL kanske han vill till Europa. Men 0,75 poäng/match i AHL är nog för högt för att VIK ska ha råd…

 2. Micke skriver:

  Rocco verkar som en bra spelare.
  Även BEN STREET verkar ha fina stats. Och kanske intressant om vi blir av med Dave.

 3. Ludde skriver:

  Ta hit vincent rocco ! han såg ut som en Evan mcgrath typ, Bra spelsinne och ett bra skott! Värva han NJ!!!