Lövens tre gånger större SHL-rutin lyste igenom ordentligt sista två perioderna då man åkte ifrån klent VIK som räddades av Ersson

Det blev mycket fokus på Ersson då utespelarna inte alls matchade Lövens fart och fysik denna gång heller. FOTO: RUNE ÅHLÉN

9 svar

 1. robert jonsson skriver:

  Efter att ha granskat målen i efterhand. Vid 1-1 så är det Östman som gräver ut pucken framför mål Detta leder till 1-1 målet. Hassel står o gräver vid sargen.
  Vid 2-1 så är det allmän kalabalik framför mål o Ringström samt forwards får ej bort pucken varför Younan kliver fram för att rensa o tappar sin gubbe. Olyckligt, men förklarligt.
  Vid 3-1 så har VIK pucken o är på väg framåt när en olycklig dragning av Johansson gör att pucken stöts tillbaka snabbt mot VIK målet. Mycket svårt att försvara sig mot.
  Detta är situationer som ständigt uppkommer i en hockeymatch och kan inte se att det är några större ”tavlor”.
  Bara att erkänna att Löven i denna match var numret större än VIK.

 2. Bozo skriver:

  Har inte alla topplag ett boogie-team varje säsong. Timrå tog exvis ingen trepoängare mot Troja förra säsongen.

  • Miko skriver:

   Håller med om att flesta lag alltid har något lag de har svårt för, även om det kan skilja mycket i tabellen. Det kan vara nåt i deras spel som passar dem illa. Däremot så är det inte faktumet att Vik har gått dåligt mot Björklöven som oroar utan snarare faktumet att man på bortaplan inte lyckas ta så många poäng. Snittet hittills är 1,1 poäng på bortaplan. Det måste förbättras för att säkra tredje platsen och på allvar slås om första platsen i fortsättningsserien, för där lär man behöva vinna åtminstone en bortamatch eller till och med två om det blir tre bortamatcher.

   • Bozo skriver:

    Jag trodde att trenden var bruten efter bra bortamatch mot IKO som sedan följdes upp med en klar seger mot Pantern. Jag avvaktar nästa bortamatch för att uttala mig om VIK lyft spelet generellt i bortasammanhang eller inte.

 3. Olle skriver:

  Svårt att förstå att hela laget (utom Erson) faller igenom och lågpresterar. Vinna som ett lag och förlora som ett lag verkar gälla för VIK just nu. Toppinsatser (Karlskoga hemma) varvas med totala bottennapp som igår?!

 4. banjo skriver:

  Det fanns många horribla domslut åt andra hållet också. Jag är väldigt enögd och partisk och sällan nöjd med domare men ändå perioden var bland det värsta jag sett. Bergman insåg nog det vilket VIK fick Verdis för i tredje.

 5. Jan Malmberg skriver:

  Bortaplans komplexet fortsätter tyvärr. Ville inte förstöra fredagskvällen. Kollar resultatet nu 8.45 lördag. Skärpnig behövs mot Västervik på onsdag(gratismatchen) slog ju karlskoga bara buga och bocka att dom hjälpte VIK att behålla tredje platsen.🏒🏒🏒-🏑🏑 VIK får bara 2 landhockey klubbar idag, åkte ju tydligen inte skridskor idag😨😩

 6. robert jonsson skriver:

  Går alltid att överanalysera en förlustmatch. Denna match kan dock enkelt analyseras med att VIK mötte ett lag som tog ner oss med linjer, fart och styrka. Våra lätta kreativa forwards som idag saknade farten i benen kom till korta i snart sagt varje närkamp.
  Försvarsmässigt hade vi också problem när vi översköljdes av Lövenforwards vilket innebar att de kreativa spelarna här knappt syntes samt vi fick problem i positionsspelet i egen zon.
  Vi saknade som nämns i artikeln tre bärande forwards som är extremt viktiga särskilt i matcher som denna.
  På något sätt lyckades vi dock ändå hålla oss kvar i matchen o vara med i slutskedet. Bara o se fram mot nästa match.