Marcus Bergman efter segern mot Södertälje: ”Att vi slagit både Almtuna och SSK är ett bra kvitto på att vi kan slå alla lag”

Kedjan med Bergman, Skinnars och Östman hittade, som synes på bilden, ytor mot SSK.

 

Västerås vann alltså mot Södertälje med 2-0 på fredagskvällen och har nu gjort två mycket solida hemmamatcher mot allsvenskt motstånd (slog även Almtuna med 2-1 efter straffar tidigare).

Den tunga starten på mardrömssäsongen 16/17 då laget förlorade alla sex träningsmatcher och de sex första seriematcherna upprepas alltså inte, vilket även Lukas Zetterberg var inne på efter matchen på VIK.se.

Marcus Bergman har startat säsongen bra och den kraftfulle och snabbe forwarden ser ut att gå mot en fin säsong även i Allsvenskan, efter att ha varit dominant i kvalet i våras trots lång skadefrånvaro.

– Jag tycker vi vann rättvist mot Södertälje, säger Marcus till bloggen. Andra och tredje perioderna var bra. Där tävlade vi bättre än SSK och vann tillbaka mycket puckar.

– Dahlbom gjorde ju en kanonmatch för oss också!

Hur känns det för egen del?

– Tycker ändå det känns rätt bra, även om det är tidigt på säsongen. Klart att lite tajming och vissa detaljer kommer bli bättre med tiden, men jag har ändå en bra känsla. Trivs bra med vår kedja.

Ja, hur beskriver du din kedja med Kalle Östman och Johan Skinnars? Ni har ju omgående hittat kemi…

– Vi hittar varandra bra över hela planen och vi snackar mycket varje dag om detaljer och vi skapar offensivt. Östman och Skinnars bytte plats mot Södertälje då Skinnars gick center. Det visar ju att det är två skickliga spelare som kan spela på båda positionerna. Skönt att vi fick utdelning i slutet av matchen, vi hade heta lägen.

Hur beskriver du dina kedjekamrater?

– Kalle är väl lite mer ”show” i sitt spel (skratt). Väldigt tekniskt duktig i alla moment och Skinnars är ju väldigt smart och klok, läser spelet på ett bra sätt.

Vad är det för typ av detaljer ni snackar om i kedjan?

– Små detaljer för att skapa offensivt, var vi ska vara i vissa tillfällen för att skapa ytor. Hur vi kan dra isär och försöka göra det jobbigt för backarna med mera.

– Vi snackar om lite riktlinjer för att underlätta att hitta varandra på isen. Inget byte är ju det andra likt, men lite linjer i spelet underlättar om han med pucken vet var det borde finnas medspelare.

Hur beskriver du laget i stort nu jämfört med VIK dina två tidigare säsonger här?

– Lite vassare och bredare än förra året. Året vi åkte ur är svårt att jämföra med då många spelare inte alls kom upp i sin högsta nivå.

– Men vi har ju slagit både Almtuna och SSK vilket är ett bra kvitto på att vi kan slå alla lag. En stor ”VI-känsla” på det här laget, säger Marcus avslutningsvis.