Marcus Bergman om säsongen så långt & formkoll säsongshalvorna: ”Jag fick lite tid att utvärdera och tycker jag hittat tillbaka igen”

Bergman var dominant i kvalet HA våren 2018. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

– Kändes som mitt spel gick ner lite ett tag innan jag skadade mig och missade tre matcher, säger Marcus Bergman till bloggen.

– Jag fick lite tid att utvärdera och tycker jag hittat tillbaka igen, säger forwarden som efter en magrare poängperiod har 2+2 senaste fem matcherna.

– Kalle (Östman) och jag hittar varandra väl och tänker lika nu efter snart en hel säsong i samma lina. Freddan (Johansson) är ju alltid bra och dyker upp där han ska hela tiden. Två bra spelare att få spela med.

Vad är viktigt för att du ska få ut max nu när det blir tighta matcher i slutspel?

– Inte göra nånting annorlunda för att vi går in i ett slutspel. Vi har haft framgång hittills med vårt spel så försöka fortsätta på inslagen väg, det tror jag på.

Vad tror du nyckeln är varför så många spelare har gjort sina bästa säsonger i karriären nu i VIK?

– Alla spelare vågar och vill visa sina bästa sidor. Ingen är rädd för att göra fel, men har samtidigt en respekt för det vi som lag har bestämt och värderar i vårt spel.

– Bra målvaktsspel självklart och ett försvarsspel som fungerat. Produktionsmässigt har många spelare fått grym utdelning och växt i powerplay. Detta samtidigt som alla femmor levererar i 5v5-spelet.

Fin assist av dig till Benkers första mål i PP mot KHK senast, hur beskriver du den passningen?

– En av flera varianter vi har som gick hem just då. Vissa motståndare läser att ”Z” vill skjuta så vi försöker ha fler alternativ.

Hur känns kroppen, du har fått några rejäla smällar genom åren?

– Just nu känns kroppen bra. Har ju en spelstil med mycket fart och försöka vinna kamper, så det blir lite smällar.

Kan du ge något konkret exempel på hur ni utvärderar spelet på en personlig nivå som du beskrev?

– Video, vi har våra byten dagen efter match där man kikar på grejer. Har spelet börjat dippa är det ett bra verktyg. Gå tillbaka och se hur det såg ut när man spelade bättre.

– Sen är det inte bara att kolla video så vips spelar man sin bästa hockey men det är en bra hjälp, säger Marcus avslutningsvis.

***

Lite mer nuffror gällande hur spelarna utvecklats produktionsmässigt omgång 1-25 kontra omgång 26-50:

Marcus Bergman har som sagts ovan haft lite mager utdelning ett tag men alltså 2+2 senaste fem visar att forwarden, som alltid ställer upp intervjuer, verkar vara på gång i produktionen igen.

Vi ser kraftigt positiv poängutveckling på Frycklund, Benker, Fredrik Johansson, Isac Skedung, Acke Ringström och William Wikman. Inga så många stora fall åt andra hållet heller.

Alex Lindelöf har verkligen varit jämn och bra över hela isen denna säsong, vilket ovanstående siffror skvallrar om.