Kalle Östman inför Karlskoga, om säsongen & intensiteten: ”Det är verkligen slutspelsmatcher nu och det gäller att vara smart vissa byten”

Kalle Östman var en av de som drev VIK:s hetsiga träningar 18/19. Daniel Gunnarsson i förgrunden. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

– Tack så mycket, men den är inte klar än (skratt), svarar Kalle Östman på bloggens påstående att Kalle gjort en bra säsong.

Hur skulle du beskriva Karlskoga och tankarna inför den matchen på onsdagskvällen?

– Det kommer bli en riktigt tuff match. Ett bra lag med många skickliga spelare. Vi har snackat om att det verkligen är slutspelsmatcher de här sista omgångarna i serien och denna match mot Karlskoga kommer inte vara något undantag.

Hur ser du på ditt eget spel och kedjan på sistone, vad har varit bra och vad kan bli bättre?

– Jo, men jag tycker det känns bra. Vi har haft långa anfall och bra spelvändningar. Något vi kan bli bättre på är att ta oss in på mål och få lite fler avslut från skottsektorn.

Vad är viktigt för att du ska få ut max nu när det blir tighta matcher?

– Det viktiga för mig är bara att hitta en bra och positiv känsla inför matcherna och det är inte så svårt nu när det är så roliga matcher kvar.

Vad tror du nyckeln är varför så många spelare har gjort sina bästa säsonger i karriären nu i VIK?

– Nyckeln till allas utveckling har mycket att göra med att vi är ett riktigt lag. Alla känner sig lika viktiga, alla känner att man får vara med och påverka. Vi är en stark grupp som driver varandra framåt.

Och du sliter ju något kopiöst på isen och öser samtidigt in poäng, hur orkar du vara så intensiv och samtidigt kreativ?

– Jag vill alltid bidra till laget både med energi och produktion. När inte produktionen är där vill jag vara en viktig spelare för laget ändå över hela isen och då gäller det att jobba hårt.

– Allt i hockey handlar inte om poäng utan man kan alltid bidra med massa annat och det är något jag försöker göra. Roligt om du tycker att jag jobbar hårt för det är något jag också vill stå för.

Du har ju en mer offensiv roll än tidigare i HA med VIK i år, är det möjligt att orka vara kreativ och utmana och samtidigt vara en energispelare? Jag menar först slita i BP och sen förväntas styra upp PP?

– Ja, det har du helt rätt i. Det är klart att det blir mycket istid när man lirar BP och PP och det är något jag själv vill göra också.

– Jag vill vara där ute på isen så mycket det bara går egentligen (skratt). Vilket verkligen är kul och det är något man växer av. Samtidigt gäller det att vara smart vissa byten och inte åka som en dåre utan spela lite smartare.

Hur laddar du om mentalt och fysiskt?

– Det gäller att försöka släppa matcherna rätt så snabbt. Man kan analysera den rätt så tätt inpå och sen måste man gå vidare.

– Det är så mycket matcher så det gäller att släppa matcher. Fysiskt gör Helena (Ambjörn) och Måns (Sjögreen) ett grymt jobb och de tar hand om oss jättebra med rehab osv.

– De masserar och ger en tips på övningar vi ska göra, beroende på vilken muskelgrupp man är skadad eller sliten i. Varje dag har vi en lista man får sätta upp sig på. Då får man berätta vad man vill ha hjälp med så hjälper de en på ett riktigt bra sätt, säger Kalle till sist.

***

Det återstår alltså 7-17 matcher denna säsong i Fristads Hockey Challenge, som det numera heter. Det kan bli något av ett Stanley Cup-slutspel sett till längden där det nu gäller att gå in i bubblan på allvar.