Mer om Niclas Lundgren från insatta i Växjö och Brynäs, Rohlin fick så rätt & kanske kan det komma att stå mellan VIK och Oskarshamn om det blir Sverige?

En defensiv backhårding lik Niclas Lundgren är precis vad VIK saknade förra säsongen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Niclas Lundgren har alltså berättat för bloggen att han siktar på att återvända till moderklubben VIK. Frågan är bara när. Vidare är den frågan kopplat till Lundgrens status på marknaden just nu.

Bloggen fick tala med en mycket insatt och NHL-meriterad scout i frågan:

– Han var stabil i Växjö, som vanligt hur han varit i SHL skulle jag säga, förutom en tyngre tid i Brynäs. Men bänkningarna och petningarna i Brynäs berodde nog också på allt snack om att Brynäs skulle föra spelet, spela sig ur pressade situationer och så vidare. Han spelade helt utan självförtroende i Gävle.

– Men tror som sagt han delvis var ett offer för omständigheterna i Brynäs. Det är många som har spelat sin sämsta hockey i Brynäs de senaste åren. Om VIK kan få honom för en rimlig peng kan han säkert bli en defensiv klippa och BP-specialist i Allsvenskan, men han är ju ingen spelare som kommer driva spelet eller lyfta hela ert lag.

– I Växjö nu sist var han som vanligt en bra närkampsspelare, uppoffrande i försvaret och spelade enkelt med pucken. Inget flashigt, men väldigt uppskattad. Håller fortfarande nivån. Skulle nog inte dominera i VIK heller, men skulle vara stabil och pålitlig och en jäkla nivåsättare i allt.

– Svårt att spå i dessa tider var Lundgren kommer hamna. Han borde ha SHL i sig, men lagen är väl inte jättesugna på den kategorin renodlade defensivspelare just nu. Är ju stängt i SHL-trupperna på de flesta håll också, är väl Oskarshamn kvar och de skulle må bra av honom, menar denna expertkälla.

***

Dessutom kan man tänka sig att en defensivspecialist som Lundgren kanske inte står så högt upp på utländska topplags listor? Detta då de nog gärna vill att deras importer producerar många poäng.

När får vi se Niclas Lundgren ladda bössan i VIK igen? FOTO: FREDRIK LYCKEDAHL

Vid närmare eftertanke och analys kanske det inte är någon omöjlighet att Niclas Lundgren flyttar hem ganska snart?

***

Flashback. Minns då jag talade med dåvarande sportchef Leif Rohlin redan 2009 om den då 20-årige Niclas Lundgren som gick den långa vägen till SHL:

– Niclas hade lite problem på försäsongen då han kanske försökte spela lite för offensivt, sa Leif då. Kanske finns det inte någon riktig offensiv i Niclas på det sättet.

– Nu spelar Niclas med Andreas Lindh och det är ett enkelt spelande backpar där inte mycket händer offensivt. Annars tycker jag att Lundgren är lite av en ”late bloomer” som kan spela i SHL om tre-fyra år, sa Leif då 2009 och Lundgren gjorde mycket riktigt SHL-debut 2012. Den förre storbacken visade då sitt goda hockeyöga och fick väldigt rätt…

3 svar

 1. Musse skriver:

  Nickes svacka i Brynäs är nog helt kopplad till den tragiska sjukdomen som drabbade familjen. Då hamnar fokus inte på något så oviktigt som en hockeymatch. Skulle han välja att komma hem redan nu så vore det en tung värvning.

  • Pelle skriver:

   Menar du att sjukdomen inte är något problem längre, trots att den var tragisk?

  • Pelle skriver:

   Jag vet iaf att Brynäs supportrar inte hade någon förståelse. De skrev på nätet adresserat till VIK-supportrar att ni kan få honom istället för Lindelöf.
   Och även klubben petade ju honom också. Ganska hänsynslöst i så fall.